İsrail Gazze’den çekiliyor, çekilirken vuruyor!

    Ateşkes çabalarına rağmen Gazze’ye saldırılarını durdurmayan İsrail’in kara birliklerini bölgeden çekmeye başladığı iddia edildi.

    İSRAİL ÇEKİLİRKEN VURMAYA DEVAM EDİYOR

    İsrail medyası kara birliklerinin Gazze’deki bazı bölgelerden sınıra doğru çekilmeye başladığını duyurdu. Al Jazeera kaynakları, İsrail tanklarının Refah, Şecaiyye, Han Yunus ve Beyt Hanun’dan çekilirken vurmaya devam ettiğini bildiriyor.

    israil-gazze-nin-alt-yapisini-yok-etmek-istiyor-6261996_5304_o
    Gazzeliler

    HAARETZ: 24 SAAT İÇİNDE TÜNELLERİN İMHA EDİLDİĞİ AÇIKLANACAK

    İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi, İsrail’in 24 saat içinde Gazze’deki tüm tünellerin imha edildiğini açıklayacağını iddia etti.

    NETENYAHU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kısa bir süre sonra basın toplantısı düzenleyecek.

    İsrail'in Gazze saldırısı
    İsrail’in Gazze saldırısı

    İSRAİL: FİLİSTİNLİLER BEYT LAHİYE’YE DÖNEBİLİR

    İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiye’den kaçan Filistinlilerin bölgeye dönebileceğini duyurdu.

    AFP: İSRAİL ÇEKİLİYOR

    AFP, görgü tanıklarına göre İsrail askerlerinin bölgeden çekildiğini öne sürdü. AFP haber ajansına göre Beyt Lahiye’nin Atatra bölgesinde yaşayan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını vurguladı.

    “DURUM HALA ÇOK TEHLİKELİ”

    Al Jazeera muhabiri Nicole Johnston, İsrail’in açıklamasına rağmen hayatlarından endişe eden çok sayıda Filistinlinin Beyt Lahiye’ye dönmeyi düşünmediğini belirtti. Johnston, “Durum hala çok tehlikeli. Konuştuğumuz Filistinliler İsrail’e güvenmediklerini ve şu aşamada evlerine dönecek kadar kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor” ifadelerini kullandı.

    KATAR DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE’YE GELECEK

    Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Hamas’ın esir aldığı İsrailli asker için Türkiye ve Katar’dan yardım istemesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el Atıyye Türkiye’ye gelecek

    DAVUTOĞLU’YLA GÖRÜŞECEK

    Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Katar Dışişleri Bakanı’nın bugün Ankara’ya çalışma ziyareti gerçekleştireceği belirtilerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceği ifade edildi.

    MASADA ATEŞKES VAR

    Görüşmede, Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik ortak çabalar değerlendirileceği aktarılarak, Ortadoğu bölgesine ilişkin diğer konuların ve ikili ilişkilerin ele alınacağı kaydedildi.

    KATLİAM NASIL BAŞLADI?

    Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz’da “Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

    Yorumunuzu yazın