Home Manşet IŞİD, Erbil’e dayandı

    IŞİD, Erbil’e dayandı

    Reuters’ın haberine göre peşmerge güçleri Erbil’e 40 kilometre uzakta IŞİD’le çatışmaya başladı. Üst düzey bir Kürt yetkilisinin yaptığı açıklamalara göre, Kürtler IŞİD’e karşı Bağdat’la askeri işbirliği başlattı. Öte yandan, Sincar dağında IŞİD’den kaçan 50 bin Kürt eğer kurtarılmazsa 24 saat içinde açlıktan ölebilir.

    HENDEKLERİ GENİŞLETİYORLAR

    Musul’un Mahmur ilçesinde peşmerge ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktı, peşmerge yeni bir IŞİD saldırısına karşı bölgedeki hendekleri genişletme çalışması başlattı.

    IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) saldırıları üzerine Erbil’e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur’un Güver nahiyesinde çatışma başladı. Al Jazeera’nin edindiği bilgilere göre çatışmalarda 10 IŞİD mensubu öldü.

    TÜRKİYE SINIRINA 300 KM UZAKLIKTA

    Güvenlik bölgesi Türkiye sınırına yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

    KÜRTLERİN BAŞKENTİNE 40KM MESAFEDELER

    Reuters haber ajansı ise, üst düzey bir Kürt yetkiliye dayandırdığı haberde, çatışmaların Erbil’e 40 kilometre güneydoğusunda yaşandığını yazdı.

    Peşmerge Güçleri 6. Bölük Komutanı Tümgeneral Seyid Abdullah, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada IŞİD’in, Güver nahiyesinin Kuşafi köyüne saldırı düzenlediğini söyledi.
    İki saat süren çatışmalardan sonra IŞİD’in geri çekilmek zorunda kaldığını aktaran Abdullah, “Örgüt, peşmergenin gücünü görmek için saldırdı. Taktik bir saldırıydı. Ancak önümüzdeki saatlerde ya da yarın daha kalabalık güçlerle saldırabilirler” dedi.

    Peşmergeler, IŞİD saldırılarına karşı bölgedeki hendekleri uzatma çalışması başlattı.
    Kuşafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil’in batısına düşen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluğunda yeni bir hendek kazılıyor. Hendeğin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil’den 60 kilometre uzaklıkta.

    NO COMMENTS

    Yorumunuzu yazın