Yolun ortasında duran hayalet kameraya yakalandı iddiası

yolun-ortasinda-duran-hayalet-kameraya-yakalandi-iddasi-videosu-izleGece vakti yaya geçidi üzerinde beliren bir kız görüntüsü ölen bir kadının ruhu ya da hayalet olduğu iddia edildi. Özel durumlarda seçilmiş insanlara gözüktüğü söylenen ruhların bazen görülebileceği iddia edildi. Üzerinde beyaz bir elbise bulunan kadının yolun ortasında aniden belirme anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Hayalet olduğu iddia edilen cismin bir arabanın geçişi sırasında gerçekleşmesi ve otomobilin beliren görüntünün içinden geçmesi dikkat çekti. Videoyu izleyen bazı kişiler aniden beliren ruhun bir kadına ait olduğunu ve üzerinden geçen arabadaki birilerine gözükmek istediğini iddia etti.

Görüntüdeki hayalet mi?

  • Bu gizemli olay 18 Eylül 2016 tarihinde sabaha karşı saat 02:20 Mexico City, Paseo de la Reforma bölgesinde gerçekleşti.
halayet-goruntusu-videosu-ruh-goruntusu
Yolun ortasında duran hayalet kameraya yakalandı
  • Sosyal medyaya görüntülerin düşmesiyle viral olan görüntüler için farklı düşünceler öne sürüldü. Görüntüleri izleyenlerde bazıları videodakinin ölen bir kızın ruhu olduğunu iddia ederken bazıları da videonun sahte ve efekt yapılarak üretildiği kanısında.
  • Bu tarz görüntülerin ne kadar gerçekçi olmadığını bilsek de videodakinin gerçek bir hayalet olup olmadığına siz karar verin. Görüntüdeki cismin ruh, hayalet, efekt veya her ne olduğu bilinmez ama görüntülerin birçok kişi tarafında izlenerek hızla yayıldığı aşikar.
yolun-ortasinda-duran-hayalet-kameraya-yakalandi-iddasi-videosu
Ölü bir kızın ruhu mu görüntülendi?

Ruh nedir var mıdır?*

Ruh, din ve felsefede, insan varlığının maddi olmayan tarafı ya da özü olarak tanımlanır ve genellikle bireysellikle (zât) eş anlamlı olarak ele alınır. Teolojide ruh kişinin ilahîliğe iştirak eden kısmı olarak tanımlanır ve genellikle bedenin ölümünden sonra kişinin varlığını sürdüren kısmı olarak ele alınır. Birçok kültür insan yaşamının ya da varlığının cismani olmayan kaynağını ruh ile özdeş tutmuş ve birçok kültür tüm canlıları ruhlara dayandırmıştır.

hayalet-goruntusu-videosu
Hayalet görüntüsü (Temsili)

Tarih-öncesi halklarda bile vücut ile onu canlı kılan arasında bir ayrım yapıldığı görülmektedir. Birçok dini ve felsefi akımda, her canlının bir unsuru olan, var olması için fiziksel maddeye ihtiyaç duymayan, madde-dışı, algılanamaz, tezahürleriyle kendini gösteren, aşkın, yaşama yeteneğine sahip, değişen ve gelişen, maksatlı bir öncül (kaynak) ya da bir güç olarak tanımlanan ruh, birçok dini ve felsefi akımda da ebedi, yetenekler sahibi, insan davranışlarının motoru, hata (günah) ile sevap işleme iradesine sahip bir varlık ya da varlığın saklı yüzü olarak kabul edilir.

*Kaynak: Wikipedia

[socialpoll id=”2389470″]

1 Yorum

Yorumunuzu yazın