Ürdün’de işsiz gençler intihar ediyor

Ürdün'de-işsiz-gençler-intihar-ediyor-haberi-oku Ürdün’deki işsizlik hat safhaya gelince halk hükümete gözdağı vermek adına ilginç yöntemlere başvurdu. Ülkedeki işsizler köprülerden binalardan atlayarak intihar etmeye başladı. Hatta bununla yetinmeyerek hükümeti toplu intiharlar yapacaklarına dair tehdit etti. Ürdün’ün kırsal bir kenti olan Dhiban geçtiğimiz aylarda iş güvencesi talep eden protestocular ile  polis arasında çatışmalara sahne olmuştu.

1.3 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ İŞSİZLİK YARATTI

  • Ürdün doğal kaynaklarının azalması sebebiyle yoğun bir işsizlikle karşı karşıya kaldı. Ülkedeki işsizler yüksek binalarda ve köprülerden atlayıp intihar ederek hükümeti protesto etti.
  • Suriye’den gelen 1.3 milyon mültecinin yarattığı yük yüzünden bir çok Ürdünlü vatandaş işsiz kaldı.
  • Ürdün’ün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri, protestoları “yasa dışı” ilan ederken, işsiz gençlere özel sektörde iş aramalarını öneriyor.

Ürdün'de-işsiz-gençler-intihar-ediyor-haber

İŞSİZLERDEN TOPLU HALDE İNTİHAR TEHDİDİ

  • Aylardır işsiz kaldıkları için açlıkla burun buruna gelen halk çareyi hükümet sorumlularını ciddi bir şekilde uyarmakta buldu. Çaresiz kalan vatandaşlar toplu intiharlara kalkışacaklarını söyleyerek yetkilileri tehdit etti.

Ürdün'de-işsiz-gençler-intihar-ediyor-karikaturu

  • Ayrıca  Al-Zarqa Haşimi Üniversitesi çalışanı, yaşadığı ekonomik sıkıntıları protesto etmek amacıyla kampüste kendini yakmaya çalıştı.
  • Ülkedeki işsizliğin intiharla sonuçlanması Twitter’daki paylaşımlarla yoğun tepkiler geldi

Yorumunuzu yazın