Türkiye’deki Suriyeli sayısı açıklandı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin civarında Suriyeli sığınmacının olduğunu belirterek bunların sadece 220 bininin kamplarda kaldığını 800-900 bin sığınmacının ise şehirlerde yaşadığını söyledi.

“BİZİM 22 KAMPIMIZ VAR”

Beşir Atalay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin Irak Türkmenleri ve Gazze’ye yardım gönderme törenine katıldı. Valiliklerin tespit etmiş olduğu sayılara göre Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin civarında Suriyeli sığınmacının olduğunu belirten Atalay, ‘’Bunların 220 bini kamplarımızda kalıyor. Bizim 22 kampımız var. Bunların bir kısmı çadır Kent bir kısmı konteynır Kent ve dünyadaki en iyi standartlardaki kamplardır. Ve bunların hizmetleri çok iyi yürüyor. Bu AFAD koordinasyonu ile yürüyen bir çalışmadır. Ama yaklaşık 800-900 bin civarında da şehirlerimizde yaşayan Suriyeli sığınmacılar var.

“BİZ ONLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILARIZ”

Onların ihtiyaçları için gerek yerel yönetimlerimiz, valiliklerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız yoğun çaba sarf ediyorlar. Onların sağlık eğitim gibi hizmetlerini devlet olarak biz koordine ediyoruz. Ama bazı yerlerde istemediğimiz birbirini tahrik eden tatsız olaylarda yaşamıyor değiliz. Ben bu vesile ile vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize insani yardımlarda cömert olalım ve onlara iyi davranalım onlar misafirlerdir. Bir Ensar bilinci ile o kardeşlerimize sahip çıkalım. Halen illerimizde zor durumda olan açıkta yaşayan veya dilencilik gibi yollarla ihtiyaç temin etmeye çalışanlar varsa kamplarda yerimiz var. Bunları tespit edin ve kamplarımıza gönderin. Şu anda halen kamplarımızda 30 bin kişilik kapasitemiz var. Hiç kimse zor durumda olmasın. Hiç kimse dilencilik yapmak gibi zor duruma düşmesin. Biz onların ihtiyaçlarını karşılarız.’’ ifadelerini kullandı.

Yorumunuzu yazın