Home İlginç Tayland’da Terk Edilmiş Binada Sıra Dışı Keşif

Tayland’da Terk Edilmiş Binada Sıra Dışı Keşif

Buradan ileriye geçmek kesinlikle yasaktır
Fotoğraf: Jesse Rockwell. Kapının üzerindeki işarette “Buradan ileriye geçmek kesinlikle yasaktır” yazıyor.

Bangkok’un bilindik, karmaşık arka sokaklarından bir tanesinde pek fazla insanın varlığından haberdar olmadığı saklı bir mücevher yatıyor. Bangkok’u çok fazla tanımayan biri için bu tuhaf kapının arkasında ilgi çekici herhangi bir şey olduğuna inanmak güç olabilir ama bu şehri bilenler her köşe başında hayranlık ya da şaşkınlık yaratacak bir şeylerle karşılaşmaya çok alışık.

BİR ZAMANLARIN GÖRKEMLİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Eskiden bir alışveriş merkezi olan dört katlı New World binası başlangıçta on bir katlı bir yapı olarak inşa edilmiş. Fakat bulunduğu bölgenin 4 kat sınırını ihlal ettiği tespit edilince 1997 yılında üstteki yedi kat yıkılmış. Ardından, 1999 yılında, alışveriş merkezi şüpheli bir yangın sonucu küle dönmüş. Bölgedeki rakiplerden birinin sorumlu olduğundan şüphelenilen New World yangınında ne yazık ki can kaybı da yaşanmış. Bina o tarihten bu yana terk edilmiş ve bomboş. Gerçi “bomboş” çok doğru bir ifade olmayabilir çünkü çatısı olmayan bu bina muson yağmurları sayesinde yıl boyu suyla dolu ve suyun içi canlılarla dolup taşıyor.

DEVASA AKVARYUM

2000′lerin başında kim olduğu bilinmeyen bir şahıs bu sıradışı akvaryum ortamına egzotik Japon balıkları ve yayınbalıkları bırakmış. Başlangıçta düşük olan balık nüfusu zaman içinde kendiliğinden artmış ve bir zamanların devasa alışveriş merkezi birkaç yıl içinde devasa bir akvaryuma dönüşmüş.

Yürüyen merdivenli akvaryum
Yürüyen merdivenli akvaryum

 

Keşfi yapan fotoğrafçı ve profesyonel aşçı Jesse Rockwell (tasteoftheroad.com), yerel halkın konuyla ilgili hassasiyeti nedeniyle bu eşsiz akvaryumun yerini açık şekilde paylaşmamayı tercih etmiş ama içinizde bu doğa harikasını yakından görmek isteyen varsa [email protected] adresine mail atarak kendisine ulaşabilir ve bu muhteşem akvaryum hakkında bilgi alabilir.

Aşağıda, akvaryumun diğer fotoğraflarını içeren mini bir galeri bulunuyor.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın