Hapishanede oğlumu yediler diyen baba


Acılı baba hapishanedeki bir isyan sırasında oğlunun mahkumlar tarafından yendiğini iddia etti. Uzun süredir mahkumların zor şartlar altında açlıkla mücadele ettiğini açıklandı. Venezuela’da gerçekleşen bu trajik olay mahkumların yaşam koşullarından ötürü isyan çıkarmasıyla yaşandı. Juan Carlos Herrera adındaki acılı baba, mahkum olan 25 yaşındaki oğlunun isyan sırasında önce bıçaklandığını ve daha sonra asılarak yendiğini ifade etti. Olaylar sırasında bir başka mahkumun da kayıp olduğu açıklandı. Hapishane yönetimi babanın bu iddialarına “Hapishanemizde mahkumlar tarafından isyan çıkarılmıştır ve güvenlik personelimiz bu isyanı başarıyla bastırmıştır. Mahkumun babasının iddiası ise tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Oğlunun ve başka bir mahkumun kayıp olduğu da gerçektir.” şeklinde yanıt verildi.

“Mahkumlar hapishanede oğlumu yedi”

Oğlunun mahkumlar tarafında yendiğini iddia eden baba yaklaşık bir ay önce hapishanede oğlunu ziyaret ettiğini ve durumlarının çok kötü olduğunu gördüğünü ifade etti. Son ziyaretinde de kendisine yiyecek bir şey bulamadığından söz ettiğini anlattı. Hapishanede çekilen ve mahkumların sağlık durumlarını anlatan bir videoda iddiaları doğrular nitelikte. Oğlunun öldürüldüğü zaman o anda orada bulunan bir mahkumun her şeye şahit olduğunu anlattı. Bu bilginin de o mahkum tarafından kendisine verildiğin söyleyen baba hapishane koşullarının derhal düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Hükümetin yanlış politikaları yüzünden oğlunu kurban verdiğini anlatan baba eğer kısa süre içinde mahkumların sağlık koşulları düzelmediği taktirde buna benzer başka vakaların da gerçekleşebileceğini ifade etti.

sok-iddia-hapishanede-oglumu-yediler-video
Hapishanede oğlunun yendiğini iddia eden baba Juan Carlos Herrera

Yamyamlıktan yatan bir mahkumun talimatıyla yenmiş

Juan Carlos Herrera oğlunun yamyamlık nedeniyle hapis yatmakta olan bir mahkumun talimatıyla parçalanıp yendiğini iddia etti.

“Benim oğlum ve diğer iki mahkum 40 kişi tarafından saldırıya uğramış, bıçaklanmış ve kanlarının akması için asılmış.” diye konuşan acılı baba oğlunun da aralarında bulunduğu ölü mahkumların Dorancel adlı bir başka mahkum tarafından parçalandığını ve diğer mahkumların yemesi için dağıtıldığını iddia etti.

Baba tarafından ismi verilen Dorancel ‘insan yiyen’ Vargas 1999 yılından bu yana yamyamlık suçuyla hapis yatıyor.
Acılı baba kendisini en fazla üzen şeyin oğluna bir cenaze töreni düzenleyerek onu gömme şansına sahip olmaması olduğunu söyledi.

Yorumunuzu yazın