Siyah nokta: Vücudumuzdaki leke temizleme maskesi

Siyah-noktalar-nasıl-temizlenir-Vücudumuzdaki-leke-temizleme-maskesi
Siyah nokta maskesi ve yumurta akı maskesi gibi yöntemler vücudumuzdaki zararlı lekeler için kullanılan püf noktalardır.  Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, sakın ola ki siyah noktalardan kurtulmak için parmakla sıkmak gibi müdahalede bulunmayın. Vücuttaki siyah noktacıkları parmakla sıkarak ya da benzeri yöntemlerle yaptığınız girişimler deri altlarındaki  hücrelerde ve kılcal damarlarda tahribat meydana getirerek size daha zor bir sürece sokabilir. Haberimizin detaylarında Siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, siyah nokta bandı, lekelere ne iyi gelir, Siyah noktalar nasıl temizleri konularında her türlü bilgiyi detaylı bir şekilde öğreneceksiniz. Genç kızlarda adet (Regl) kanamalarına yakın zamanlarda sivilce ile birlikte siyah noktaya daha çok rastlandığı tespit edilmiştir.

Siyah-lekeler-Vücudumuzdaki-leke-temizleme-maskesi-nasıl-temizlenir
Siyah nokta tedavisi

Siyah nokta maskesi

Tenimizdeki maskeler için bir çok maske uygulanmaktadır. Biz de sizlere kullanılan bu yöntemlerden en çok kullanılan 2 tanesini anlatacağız.

Siyah noktalar için kil maskesi:

Bu maskeleme tekniğindeki en önemli sebep adını aldığı kil. Kil maskesi, kullanılan kil cildi besleyen mineraller bakımından çok zengindir. Ayrıca vücudun ürettiği yağ seviyesini de dengelemesi açısından çok kullanılan bir yöntemdir. Ciltteki fazla yağı alarak gereksiz yağlardan da kurtarmış olur. Kil maskesi tekniği uygulayanların dikkat etmesi gerek konu cildimizin fazla kurumaması için haftada en fazla 2 defa uygulanması gereklidir. Şimdi gelelim kil maskesi nasıl hazırlanır sorusunun cevabına.

kil-maskesi-nasıl-yapılır-siyah-lekeler
Siyah nokta tedavisi: Kil maskesi

Bir yemek kaşığı kadar kil su ile karıştırılır. Yavaşça suyla karıştırdığımız kil krema kıvamına gelene kadar devam edelim. Krem formuna gelen kil maskesini dudak ve göz çevresi hariç yüzümüze sürelim. Maskeleme işlemi bittikten sonra yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yüzümüzü güzelce yıkayalım. Yıkadığımız cildimizi kutup üzerine krem sürerek işlemi bitirelim.

kil-maskesi_Siyah-noktalar-Vücudumuzdaki-leke-temizleme-maskesi-kil-maskesi-nasıl-yapılır
Siyah nokta için kil maskesi

Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Siyah leke ve noktaların giderilmesi için kullanılan bir başka maskeleme yöntemi de; Yumurta akı maskesi.

yumurta-akı-maskesi-nasıl-yapılır
Siyah lekeler için: Yumurta akı maskesi

Yumurta akı maskesi için kullanacağınız yumurtanın akını ince bir zar şeklinde temiz parmaklarla cildinize iyice sürün. Maskeleme işlemi bitince yaklaşık 15-20 dakka kadar yumurta akını yüzünüzde kurumaya bırakın. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp kurutun. En son nemlendirici krem sürerek maskenizi tamamlayın.

siyah-noktalar-yumurta-akı-maskesi
Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Siyah nokta bandı

Siyah lekelerden ve noktalardan kurtulmanın bir başka yöntemi ise ‘siyah nokta bandı’. Diğer yöntemler ve maskelemeler işinizi görmediyse bir de bu yöntemi deneyin. siyah nokta bandı nasıl kullanılır?

Kullanımı kolay olan bu bantları kullanmaya başlamadan evvel öncelikle suyla kullanılacak bölgeyi ıslatın. Daha sonra kutu içerisinden çıkan bantlardan birini alarak yapışkan olan kısmını burnunuza yapıştırın. Elinizle iyice bastırarak yapıştırdığınız bandı 15 dakika bekletin. Beklettiğiniz bu bantları yavaşça çıkardıktan sonra sadece su kullanarak yüzünüzü yıkayın ve kullanılan bandı atın.

siyah-nokta-bandı-nasıl-kullanılır-maskeleme-siyah-nokta-maskesi
siyah noktalara ne iyi gelir?

Siyah noktalara ne iyi gelir?

Vücudumuzdaki bu siyah lekeler en çok ergenlik döneminde uluşmaktadır. Kızlarda daha erken 16-17 yaşlarında ortaya çıkar . Erkeklerde  18-19 yaşlarında başlar ve bu 22-23 yaşına kadar sürer. Çoğu zamanla geçerek yok olup gider. Bazıları da kişinin müdahalesiyle ya da tıbbi müdahalesiyle yok olur. Peki bu görsel açıdan insanın rahatsız eden noktacıklardan nasıl kurtuluruz.

Evinizde kaynattığınız bir tencere suyun buharında yüzünüzü yaklaşık 20 dakika beklemeniz iyi gelir. Böylece yüzünüzdeki gözenekler açılmış olacaktır. açılmış ve yumuşamış gözeneklerin üzerine daha önce hiç kullanılmamış ve bir enjektörün iğnesini çıkartın. İğnesiz enjektörle siyah lekenin üzerine hafifçe baskılar yaparak lekenin enjektörün içine düşmesini sağlayın. Temizlik işlemi bittikten sonra teninizi bol suyla silerek uygun kremler sürün.

Siyah noktalar nasıl temizlenir?

Dışarıdan alabileceğiniz gibi evde kendiniz de çeşitli maskeler hazırlayabilirsiniz. Üstelik doğal ve sağlıklı olduğundan emin olursunuz. Şimdi evde doğal maske nasıl hazırlanır anlatalım.

Evde siyah noktaları temizlemek için kullanılan bir yöntemi inceleyelim. Bu lekelerden kurtulmak için çekilen bir videoyu sizlerle paylaşıyoruz.

 

Limon suyu ve yoğurt maskesi malzemeleri 
  • Yarım 1/2 limon
  • Yarım 1/2 kase yoğurt

Leke temizleyici maske hazırlanışı:

Bir kasenin yarısı kadar yoğurt ile yarım limonu birlikte çırpın. Bir süre karıştırdıktan sonra krema kıvamına gelince durun. Artık yüz maskesi hazır. Hazır olan siyah nokta maskemizi, daha önce yıkanmış ve nemli olan yüzümüze el ya da başka yumuşak bir cisimle sürünüz. Önemli bir husus sakın göz altlarına sürmemeye dikkat edin. Sadece yanak ve yüz kısmınıza sürün. Bu karışımın içindeki yoğurt cildi besleyerek, yağ oranını dengeler ve ciltteki nem dengesini ayarlamaktadır. Maskeleme bittikten sonra 15 dakika kadar bekleyip ılık suyla güzelce yıkayıp kurutun. Nasıl teniniz rahatladı değil mi?

siyah nokta nasıl geçer lazer tedavi

Lazerle siyah nokta temizleme

Siyah noktaların ve sivilcelerin tedavisini birçok kişi ev ortamında doğal olduğun ainandığı yöntemlerle yapmaya çalışsa da en iyi yöntem tıbbi olandır. Günümüzde leke ve özellikle de iltihaplı olan sivilcelerin kontrol altına alınmalı ve iz kalmaması için etkili olan lazerle siyah nokta tedavisi uygulanmaktadır. Lazerle siyah nokta tedavisiyle, Yağ bezelerinin oluşturmuş olduğu yağ üretimi daha ilk seansta %35 azalır. Gözenekler küçülür ve kapanarak siyah nokta ve sivilce oluşumu engellenir.

 

Yorumunuzu yazın