Şeytan çıkarma fuarında tüyler ürperten görüntüler

seytan-cikarma-fuari
Şeytan çıkarma hakkında birçok yöntem ve ayin izlemiş olabiliriz fakat şeytan çıkarma festivalini birçoğumuz tanık olmamıştır. Haberimizde Hindistan’da düzenlenen ve şeytan çıkarma ayinleri hakkında her türlü teknik bilgi ve malzemeleri bulabileceğiniz bir fuar düzenlenmekte. Tuhaf görüntüler içeren video, yüzlerce insanın kötü ruhlarından arınmak için akın ettiği bir şeytan çıkarma fuarında çekildi. Doğu Hindistan’ın Rohtas bölgesinde bulunan bir köyde düzenlenen fuarda gurular ve büyücüler hem kötü ruhları insanların içinden çıkarıyor hem de uzak tutulmaları için kullanılabilecek ürünleri fuarın ziyaretçilerine satıyor.

  • Kötü ruhlar tarafından ele geçirildiklerini söyleyen insanların yerlerde oturduğu ve bir yandan dualar okunurken kafalarını sağa sola salladığı görülüyor.
  • Batıl inançlar Hindistan’da çok yaygın ve bundan çıkar elde etmek isteyen çevreler insanların inançlarını kullanarak önemli paralar ve hatta mevki kazanıyor.
seytan-cikarma-fuarinda-tuyler-urperten-goruntuler
Şeytan çıkarma ritüeli
  • Büyücüler yardımcı kaynak olarak Atharvaveda * adlı kutsal kitaplarından yararlanıyor. Atharvaveda çeşitli büyü ve duaların olduğu kutsal kitaplarından en önemlisidir.

Atharvaveda nedir*

Atharvaveda Hinduizmin kutsal metinleri olan Veda’lardan bir bölüm.

Veda’ların dördüncü ve son bölümü olan Atharvaveda evren ile ilgili dualar içerir. Bunun dışında büyü ile ilgili dualar da içerir. Cainistler ve budistler Atharvaveda’ya diğer Veda’lara oranlara daha önyargılı ve düşmanca yaklaşırlar. Ayrıca Atharvaveda felsefi açıdan önemli bir metindir. Aryan felsefi düşüncesine büyük katkıları olmuştur. Bunun dışında tıbbi bilgiler de içerir.

Kaynak: Wikipedia*

 

Yorumunuzu yazın