Sağlıklı Kilo Vermenin ve Zayıflamanın 12 Püf Noktası

Hızlı zayıflama yöntemleri ve diyet programı
Hızlı zayıflama yöntemleri ve diyet programı

Harıl harıl kilo vermenin yollarını ya da nasıl sağlıklı zayıflanılır diye diyet tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Siz okurlarımız için hızlı kilo verme yöntemlerini öğreneceğiniz en iyi 12 ipucu hazırladık. Hızlı bir şekilde 10 kilo vermek istiyorum diyenlerin bu önemli tekniklere bir göz atmasında fayda var diyoruz.

1- Kahvaltıyı asla atlamayın

Hızlı zayıflama yolları: Kahvaltıyı pas geçmeyin
Hızlı zayıflama yolları: Kahvaltıyı pas geçmeyin

Kahvaltı konusu çok önemli. Çünkü sadece zayıflamak için değil, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için de kahvaltılarımızı yapmakta fayda var. Kahvaltı atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz. Tam tersine, vücudunuz bazı besin maddelerine ihtiyaç duyar ve gün boyunca kendinizi aç hissettiğinizden dolayı daha fazla atıştırmaya başlarsınız. Bu da sağlıksız beslenmenize sebep olur. Sağlıklı ürünlerle yapılmış bir kahvaltı sayesinde güne dinç başlamış oluruz.

2- Düzenli yemek yiyin – Öğünleri düzenleyin

Zayıflamanın En kolay yolu: Günlük öğünleri düzenleyin
Zayıflamanın En kolay yolu: Günlük öğünleri düzenleyin

Az ve sık yemek yemek gibi bir yanılgıya düşmeyin. Gün boyunca düzenli zamanlarda yemek, kaloriyi daha hızlı bir şekilde yakmaya yardımcı olur. Ayrıca, yağ ve şeker içeren gıdalar atıştırma isteğini azaltmış oluruz.

3- Bol bol sebze ve meyve tüketin

Her mevsimin kendine has meyve ve sebzelerinden bolca yemeye çalışın. Meyve ve sebzelerin kalori ve yağ içeriği düşüktür. Ayrıca bildiğiniz gibi bu yiyecekler lif açısından zengindirler. Bunlar başarılı kilo kaybı için üç temel bileşendir. Sebze ve meyveler ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral içerir.

4- Gün içinde daha fazla aktivite

Sağlıklı zayıflamanın en önemli yolu spor ve aktivite
Sağlıklı zayıflamanın en önemli yolu spor ve aktivite

Günümüzün en ciddi problemi hareketsizlik. Bu da obeziteye davetiye çıkaran bir unsur. Aktif olmak, kilo vermenin ve fit vücuda sahip olmanın bir numaralı anahtarıdır. Egzersizlerin çok sayıda sağlık faydası sağladığı gibi,  sadece diyetle yakamadığınız fazla kalorileri yakmanıza yardımcı olabilir. Hoşunuza giden ve rutin işlerinize uyabilecek bir etkinlik bulmanızı öneririz.

5- Bol bol su için

Hepimiz zayıflamaya başlarken muhakkak bir yerlerden duymuşuzdur su içe faktörünü. Su deyip geçmeyin tüketilmesi sağlıklı bedenler için olmasa olmazlardan biridir. İnsanlar bazen susuzluklarını açlıkla karıştırır. Aslında ihtiyacınız olan bir bardak su iken gereksiz kalori almaktan kaçınmanız gerekir. Unutmayın, su hayattır.

6- Yüksek oranda lif içeren gıdalar tüketin

Hızlı zayıflamanın yolu lifli yiyecekler tüketmek
Hızlı zayıflamanın yolu lifli yiyecekler tüketmek

Lifli besinler tokluk hissi veren yiyeceklerin başında gelir. Lif içeren birçok gıda kendinizi tok hissetmenize yardımcı olabilir. Bu durumu avantaj olarak görüp kilo vermek için mükemmel bir yönteme dönüştürebiliriz. Lifli gıdaların bazılarını şöyle sıralayabiliriz:   meyve ve sebze , yulaf, kepekli ekmek, esmer pirinç ve esmer makarna , fasulye, bezelye ve mercimek içerisinde bol miktarda lif barındırır.

7- Yiyeceklerin etiketlerini okuyun

Gıda etiketlerinin nasıl okunacağını bilmek sağlıklı gıdalar seçmenize yardımcı olabilir. Belirli bir yiyeceğin kilo verme planınızdaki yerini belirleyebilmek için kalori değerine bakın. tüketilen yiyeceklerin diyetinize uygun kalori değerlerine uyduğuna dikkat edin.

8- Daha küçük bir tabak kullanın

Zayıflamaya çalışırken yemek tabağınızı ufak seçin
Zayıflamaya çalışırken yemek tabağınızı ufak seçin

Zayıflamaya çalışırken kullandığınız yemek tabağınızı küçük seçerseniz yemek üzere tabağınıza aldıklarınız psikolojik olarak gözünüze çok gelecek ve daha az tüketmiş olacaksınız. Daha küçük tabaklar kullanmak daha küçük porsiyonlarda yemenize yardımcı olabilir. Daha küçük tabaklar ve kaseler kullanarak, giderek açılmadan küçük porsiyon yemeye alışabilirsiniz. Midenin beyne doyduğunu haber vermesi yaklaşık 20 dakikayı bulur. Bu yüzden yavaş yavaş yiyin ve doyduğunuzu hissettiğinizde yemek yemeyi bırakın.

9- Gıdaları yasaklamayın!

Zayıflama planınızdaki, özellikle de sevdiğiniz yiyecekleri yasaklamayın. Gıdaları yasaklama yoluna gitmeniz bir hata olmakla birlikte onları yalnızca daha fazla can atmanıza neden olacaktır. Günlük kalori limitinizde kaldığınız sürece ara sıra kendinizi ödüllendirmenizde bir zarar yoktur.

10- Abur cuburu tamamen kesmeyin!

Öncelikle çikolata, bisküvi, cips ve tatlı gazlı içecekler gibi abur cuburları evde, ofiste, göz önünde bulundurmayın ki canınız çekmesin. Bunlar yerine, meyve, tuzsuz pirinç kekleri, yulaf kekleri, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.

Evet şimdi hemen işe başlayın ve kendinize bir diyet listesi ve yol haritası belirleyin. sizler için hızlı kilo verme diyeti hazırladık:

Hızlı kilo verme diyet programı

Hızlı kilo verme diyet listesi
Hızlı kilo verme diyet listesi

 

Yorumunuzu yazın