Home 3. Sayfa Patronunun cinsel istismarına uğrayan hizmetçi hayatını kaybetti

Patronunun cinsel istismarına uğrayan hizmetçi hayatını kaybetti

Patronunun-tecvüzüne-uğrayan-hizmetçi-hayatını-kaybetti-son-dakika
35 yaşındaki Filipinli hizmetçi Suudi Arabistan’da bulunan bir hastanede cinsel saldırı sebebiyle ağır yaralanma sonucu hayatını kaybetti. Irma Edloy adındaki talihsiz hizmetçi kadının yaraları o kadar ağırdı ki hastaneye yatırılmasının ardından çeşitli kereler kalp krizi geçirdi. En sonunda doktorların hayata döndürmeyi başaramadığı kadın hayata gözlerini yumdu. Talihsiz kadın ölmeden önce istismarı gerçekleştiren kişinin patronu olduğunu söylemeyi başardı.

PATRONU TECAVÜZ ETTİ

  • Arabistan’da patronu tarafından tecavüze uğrayan hizmetçi kadın öldü.
  • Hemşireler hastaneye ilk getirildiğinde kadının iç çamaşırının kanlar içinde olduğunu belirtti. Suudi yetkililer şu anda saldırının niteliğini belirlemeye çalışıyor.
  • Hemşirenin ölümü Suudi Arabistan’da meydana gelen ve yabancı uyruklu çalışanları hedef alan bir dizi rahatsız edici suçun en sonuncusu olarak kayıtlara geçti.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

  • Filipinler Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Irma Edloy ve ailesi için gereken varsa yapacaklarını, Edloy’un naaşının ülkesine getirilmesi ve suçlu hakkında yasal işlem başlatılmasının da buna dahil olduğunu açıkladı.

Patronunun-tecvüzüne-uğrayan-hizmetçi-hayatını-kaybetti-haber

  • Bu son vaka, petrol zengini körfez ülkesinde yabancı çalışanların maruz kaldığı istismara dikkat çeken en son olay olma niteliğinde.
  • 2016’nın Ocak ayında Uganda hükümeti kötü muameleye ilişkin olarak yerel medyada çıkan haberlerin ardından Suudi Arabistan’da hizmetçilik yapılmasını yasaklamıştı.

Patronunun-tecvüzüne-uğrayan-hizmetçi-hayatını-kaybetti-son-dakika-oku-haber

BUNA BENZER BAŞKA OLAYLAR DA VAR

  • Söz konusu yasak Ocak ayında Suudi Arabistan’daki Ugandalıların işkence gördüklerini ve hapis tutulduklarını söyledikleri ses kayıtlarının sosyal medyada yayılmasından sonra geldi.

Patronunun-tecvüzüne-uğrayan-hizmetçi-hayatını-kaybetti-son-dakika-oku

GÖÇMEN İŞÇİYE YASAK GELDİ

  • Endonezya, Etiyopya ve Filipinler de işçilere temel hakların sağlanacağı yönünde garanti verilmediği sürece göçmen işçilerin Suudi Arabistan’a akışına yasak getirdi.

 

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın