Mark Zuckerberg’den New Jersey valisine sulu yanıt

New Jersey valisi Chris Christie tarafından kafasından aşağı buzlu su dökmeye davet edilen Mark Zuckerberg, valinin bu meydan okumasını kabul etti ve bir kova dolusu buzlu suyu kafasından aşağı boşalttı. Fakat bunu yapmadan önce kendine yeni kurbanlar seçmekten de geri kalmadı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg Bill Gates (Microsoft’un kurucusu), Sheryl Sandberg (Facebook COO’su) ve Reed Hastings’e (Netflix CEO’su) meydan okudu ve onlara 24 saat süre verdi. Gates, Sandberg ve Hastings’e “ya 24 saat içinde gerekeni yaparsınız ya da ALS vakfına 100$ bağışta bulunursunuz” diyerek meydan okuyan Zuckerberg, kovayı başından aşağı boşalttıktan sonra bir an donup kaldı.

Bu meydan okumanın amacı aslında ALS adlı hastalık konusunda toplumda bilinç oluşturmak. Motor nöron hastalığı olarak da bilinen ALS, motor sinir hücrelerinin (nöronların) kaybından ileri geliyor. Hastalık kaslarda güçsüzlük ve erimeye yol açıyor fakat zihinsel fonksiyonlarda ve bellekte herhangi bir bozulma ortaya çıkmıyor. Hastalığın tedavisi henüz bulunabilmiş değil.

Ülkemizde bu hastalığa yakalananlar arasında Galatasaray ve Fenerbahçe’de oynamış Türk futbolcu Sedat Balkanlı da bulunuyordu.

Bu meydan okumaya Bill Gates’ten de yanıt gecikmedi.
erererererer

Yorumunuzu yazın