Liseli genç ahırı kütüphaneye çevirdi

liseli-genc-ahiri-kutuphaneye-cevirdi-video-izleOsmaniye’nin Düziçi ilçesinde oturan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Ege Kök, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi.Kitap okumayı çok seven ve yaklaşık 6 ay önce kaybettiği annesinden kalan 150 kitapla kütüphane kuran Kök’e kitap desteği çığ gibi büyüdü. Karaçarlı Köyü’nde ki ahırdan bozma kütüphane de günlük 20 civarında çocuk faydalanırken, kitap okuma salonu içinde ayrıca televizyonda bulunuyor. Okuma etkinlikleri dışında çocuk filmlerinin izletildiği ‘Yüksel’in Kütüphanesi’ yetişkinler tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. Kurulan kütüphane ile ilgili olarak Karaçarlı Köyü sakinleri de oldukça memnun. İlk başlarda bir traktör römorkunda başlayan traktörlü kütüphane şimdilerde ahırdan bozma tek göz odada devam ediyor.

liseli-genc-ahiri-kutuphaneye-cevirdi-izle
Liseli genç ahırı kütüphaneye çevirdi

Kitap getiren formayı götürüyor

Kütüphaneyi kuran Hüseyin Ege Kök, verilen desteklerden dolayı herkese teşekkür ederek, “Okuma alışkanlığının artması amacıyla bu yola çıktım. Öncelikle bir traktörün römorkunda yakın köyler dahil gezerek kitap dağıtmaya başladık. İlk olarak annemden kalan 150 kitapla başladık ve geldiğimiz süreçte ise yaklaşık 3 Bin 500 adet kitabımız oldu. Kütüphanemizin ilk kitaplarını annemden aldığım için biz de onun adını kütüphanemize verdik. Bundan sonra gelecek olan kitapları da ihtiyaç sahibi okullara vermeyi düşünüyoruz. Amacımız Türkiye’yi aydınlığa kavuşturmak” dedi.

liseli-genc-ahiri-kutuphaneye-cevirdi-videosu
Liseli genç ahırı kütüphaneye çevirdi

Ellerinde kitapla sahaya çıktılar

Osmaniye’de bir çok Sivil Toplum Örgütü tarafından kitap toplanarak desteklenen Yüksel’in Kütüphanesi’ne son destek de Osmaniyesporlu 7 Ocak Taraftarlar Derneği’nden geldi. Dernek, ‘Kitabı getir, formayı götür’ adıyla düzenledikleri kampanya çerçevesinde toparladıkları yaklaşık bin 200 kitabı kütüphanenin kurucusu Hüseyin Ege Kök’e teslim etti. Derneği Başkanı Vedat Songül, “Böylesi bir organizasyonun içinde olmaktan şeref duyduk. Bu tarz uygulamaların tüm spor kulüplerinde yaygınlaşarak Türkiye’ye yayılması en büyük dileğimizdir. Ayrıca Türkiye’de ilk kez Osmaniyesporlu futbolcularda son hafta maça çıkmadan önce ellerinde kitaplarla sahaya çıktılar ve bize destek oldular” dedi. Osmaniye Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy’da kütüphaneye kitap desteği ve kitap rafı katkısında bulundu. Aksoy, Osmaniye Barosu olarak bu tarz faaliyetlerin her zaman yanında olacaklarını belirterek 17 yaşında ki bir gencin çabasını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Yorumunuzu yazın