Kürt siperinde sürpriz isim

    Erbil-Musul yolundaki Hazer bölgesine giden Perwer, burada zaman zaman IŞİD’le çatışan Peşmerge güçlerini mevzide ziyaret etti. Onlarla birlikte “Peşmerge” türküsünü dillendirdi.

    “Peşmerge zalim bir terör örgütüne karşı savaşıyor” diyen Perwer, “Farklı iki ülke arasında değil, Kürdistan’da insanların canına, malına ve namusuna kasteden bir terör örgütü ile Peşmerge arasında savaş yaşanıyor. Peşmerge güçleri, bu teröristlere gereken dersi verecektir” dedi.

    Güzergah boyunca yol kontrolü yapan güvenlik görevlilerinin kendisiyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı ziyarette gazetecelere de açıklama yapan Perwer, terör örgütü IŞİD’in hedef gözetmeden insanların namuslarına, malına ve canlarına kastettiğini kaydetti.
    fft16_mf4668386

    Amacının bir şov değil, terörizme karşı mücadeleye dikkat çekmek olduğunu ifade eden Perwer şöyle konuştu:

    “Teröristlerin davranışlarını görüyorsunuz. Çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldürüyor, götürüyorlar. Toplumun namusunu tarumar ediyorlar. Bütün dünya bunu görüyor. 40 yıldır bu arenada Peşmerge, Kürdistan ve özgürlük için söylüyorum. bugün de Kürdistan çok zor bir durumdadır. Sadece ben değil herkesin buna sahip çıkması lazım. Ben geldim, buradayım. Ölüm varsa ben de hazırım. Bu mesajı vermek için buradayım.”

    Türkiye ile ilişkilerin iyi bir seviyede olduğuna dikkati çeken Perwer, Kürt bölgesinin verdiği terörizm mücadelesine Türkiye’nin de destek olması gerektiğini vurguladı.

    Yorumunuzu yazın