Kurban Bayramı 2016 ne zaman – Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman ve kaç gün tatil? Bugünlerin en çok merak edilen sorusu bu: Kurban Bayramı tarihi ve ne zaman, Bayram bayramı turları ile tatil yapmak isteyen vatandaş açıklama beklerken geldi. Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ne zaman sorusuna yanıt vermeye çalışarak bu konuda bir çalışma yapılıyor büyük ihtimalle 9 günlük bayram tatili olacak diyerek basın açıklamasını devam ettirdi.  Peki bayram tatili hangi gün sorusunun ve kimlere bayram tatili verilecek sorusunun detayları haberimizin içinde.

Kurban-Bayramı-2016-ne-zaman---Kurban-Bayramı-tatili-kaç-gün
Kurban Bayramı 2016 ne zaman – Bayram tatili kaç gün?

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜN, NE ZAMAN?

Arefe günü 11 EYLÜL 2016 PAZAR
Kurban Bayramı 1. günü 12 EYLÜL PAZARTESİ
2. günü 13 EYLÜL SALI
3. günü 14 EYLÜL ÇARŞAMBA
4. günü 15 EYLÜL PERŞEMBE

Kurban Bayramı için de 9 günlük bayram tatili beklentisine Numan Kurtulmuş’tan açıklama geldi. Bayram tatilinin büyük ihtimalle 9 gün olacağını belirten Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’na henüz kararı ulaşmadı, dedi.

Kurban-Bayramı-2016-ne-zaman---Kurban-Bayramı-tatili-kaç-gün-son-dakika
Kurban Bayramı 2016 ne zaman

KURBAN NASIL KESİLİR?

Kurban,  ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra,  kılınmayan yerlerde ise Sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

Şafii mezhebine göre ise bayramın dördüncü günü de kesilebilir.

KURBANI KİMLER KESMELİDİR?

Kurban kesmek, âkil, baliğ (akıllı, ergen), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslüman’ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir. Dolayısıyla bu kişi Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bayram tatiliyle ilgili açıklamada bulundu. Tatilin 9 gün olacağını belirten Kurtulmuş, “Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz 9 gün olacak, ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi” dedi

Bayram ne zaman ve kaç gün tatil olduğunu içişleri bakanlığı sitesinden takip edebilirsiniz.

Yorumunuzu yazın