Kopi Luwak kahvesi: Endonezya’da yaşayan misk kedisinin dışkısından üretiliyor

Kopi-Luwak-kahvesi-nedir misk kedisi

Kopi Luwak kahvesi, Güneydoğu Asya’da yaşayan ‘Misk’ adlı bir kedinin dışkısından üretilmekte olup kilo fiyatı yaklaşık 350 Avro kadardır. Peki dünyanın her yerinden alıcısı bulunan bu Kopi Luwak kahvesi nedir? Nasıl yapılır?

Kopi-Luwak-kahvesi-nedir-misk-kedisi-fiyatı
Kopi Luwak kahvesi

Kopi Luwak kahvesi nedir?

Kopi Luwak kahvesi, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Endonezya’nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin (Endonezce: Luwak) yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.

Kopi-Luwak-kahvesi-nedir
Kopi Luwak

Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350 $’a (950 TL) ulaşan fiyatlarla dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.

Kopi-Luwak-misk---Paradoxurus--nedir
Kopi Luwak kahvesi

Çoğunlukla Sumatra, Java, Bali, ve Sulawesi’deki Endonezya adalarında üretilmektedir. Ayrıca Filipinler ve Doğu Timor da bu kahvenin üretildiği yerlerdendir.

Kopi Luwak nasıl yapılır?

Güneydoğu Asya’da yaşayan Paradoxurus’ların dışkısından toplanan kahve çekirdekleri işlenir. Çıkarılan bu kahve çekirdekleri temizlenip işlemden geçirilerek kurutulduktan sonra, bir fincanı yaklaşık 30 avrodan fiyatı ile göze çarpıyor.

Kopi-Luwak-kahvesi-nedir-kilosu-fiyatı-ne-kadar

Dünyanın ise en pahalı kahve . Bunun temel faktör, yüksek fiyat, böyle bir kahve üreten nadir bir yöntemdir bu. Bu kahve çekirdekleri üretilen edilmiştir sindirilmiş olan belli bir Endonezya tarafından kedi gibi hayvan daha sonra palmiye denilen Misk da ya da misk kedisi . Bu nedeni da denir kedi yormak kahve ya da misk kedisi kahve . Bu kedi dışkısı bitmiş, toplanır ve olarak satışa sunulacak. Bu web sitesinde ilgili tüm bilgileri bulacaksınız üretim süreci , kedi , sertifikalı  üreticileri ,  kahvesi kendisi ve o eşsiz özellikleri ve tat . Yüksek talep ile karşılaştırıldığında kısa kaynağı, farklı tat ve nadir üretim yöntemleri  değerini tanımlayan dünyadaki en pahalı kahve .
Not olarak; Kopi Luwak İstanbul bölgesinde de bazı dükkanlarda bulmanız mümkün. İstanbul içindeki kahve satan mağazalardan sormanız yeterli olacaktır.

Yorumunuzu yazın