Home Manşet Kız çocuğun kulağından 80 kurtçuk çıktı

Kız çocuğun kulağından 80 kurtçuk çıktı

kiz-cocugun-kulagindan-80-kurtcuk-cikti-sinek

Sağlıksız kirli ortamda uzun süre kalması sebebiyle kulağında ağrı sebebiyle hastaneye gelen küçük kız çocuğunun kulağında toplam 80 tane kurtçuk çıkarıldı. Radhika Mandloi adında 4 yaşındaki çocuk, hijyenik olmayan koşullarda bulunduğu sırada kulağında ağrı ve kaşıntı rahatsızlığıyla hastaneye başvurdu. Olay, Hindistan’ın Dhar şehrindeki küçük bir köy olan Madya Pradeş’de yaşayan aile hastaneye iki hafta önce başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda küçük kızın sol kulağında bol miktarda kurtçuk ve kurtçuk yumurtası tespit edildi. Hiç zaman kaybetmeden müdahaleye başlayan uzmanlar uzun bir süre kulağı temizlemekle uğraştılar. Doktorlar kulağın içinde yaşamaya başlayan kurtçukları iki seansta çıkarabildi. Yetkililer her seansın 90 dakikayı bulduğu belirtti. Kız çocuğun kulağından çıkarılan kurtçuk sayısı tam tamına 80 taneydi.

kiz-cocugun-kulagindan-80-kurtcuk-cikti-ilginc
Kulaktan çıkarılan Genus Chrysomya kurtçukları
  • Kızın babası küçük kızlarının sürekli kulak ağrısı yüzünden ağlamaya başlamasından sonra hastaneye gite kararı aldığını açıkladı.
genus-chrysomya-kurtcuk-larva
Genus Chrysomya larvası
  • Küçük kızın tedavisiyle ilgilenen Dr. Raj Kumar Mundra adlı kulak burun boğaz uzmanı, kulağın içinde o kadar kurtçuğu bir arada gördüğümde şok geçirdim.
kiz-cocugun-kulagindan-80-kurtcuk-cikti
Kız çocuğun kulağından 80 kurtçuk çıktı
  • Kulaktan çıkarılan böceklerin ise Genus Chrysomya adında bir çeşit sineğin kurtçukları olduğu belirtildi.

kiz-cocugun-kulagindan-80-kurtcuk-cikti-tuhaf

  • Dr. Mundra şaşkınlığını şu sözlerle ifade etti “Ben bu kadar çok kurtçuğu ilk kez bir arada görüyorum. Kulak içinde o kadar canlıyı görünce şok oldum. Bu tarz böcekler insanın en zayıf bölgelerinden biri olan kulak ve burun bölgelerine yerleşerek oraya yumurta bırakıp çoğalırlar. Keza bu hastamızda da öyle olmuş. Üstelik bulunduğu ortamın hijyenik olmayışını da düşünecek olursan böyle bir durum kaçınılmaz oluyor. Daha önce kulaktan iki üç larva çıkardığım olmuştu ama 80 tanesiyle ilk kez karşılaşıyorum. “

kiz-cocugun-kulagindan-80-kurtcuk-cikti-ilginc-haberler

Kara sinek (Genus Chrysomya)*

Chrysomya, Calliphoridae ailesine dahil bir Eski Dünya Göksineğidir.Chrysomya cinsi bir dizi türü içinde barındırır ve bunların arasında Chrysomya rufifacies ve Chrysomya megacephala da bulunmaktadır. Chrysomya cinsinin Asya’da ortaya çıktığına ve Kuzey Amerika’ya nispeten yakın zamanda göç ettiğine inanılmaktadır. Chrysomya, güvenilir yaşan döngüsü sebebiyle adli tıp alanında da öneme sahiptir.

sinek-genus-chrysomya
Genus Chrysomya

Adli tıp uzmanları bir ceset üzerindeki Chrysomya larvalarının yaşam döngüsünün hangi aşamasında olduğuna bakarak kişinin tahmini ölüm zamanını bulabilmektedir. Yetişkin Chrysomya sineklerinin gövdesi yaklaşık 10-12 mm uzunluktadır. Gövdeleri metalik renklidir. Mavi/yeşil renktedirler.

*Kaynak: Wikipedia

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın