Irak’taki Türkmenler de silah istedi

    Irak’ta Ezidiler, Hıristiyanlar ve Kürtler gibi IŞİD’in hedefleri arasında olan Türkmenler de bu terör örgütüne karşı kendilerine silah yardımı yapılmasını istedi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) lideri Erşad Salihi daha önce Türkiye ziyaretlerinde, Irak’ın iç meselesini kendi iç dinamikleriyle çözmesi gerektiğini belirterek, ne Türkiye’den, ne de başka bir ülkeden silah isteyeceklerini söylemişti.

    Salihi, Hürriyet’e yaptığı açıklamada ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Kürtlere silah yardımı kararı almasından sonra bölgede dengelerin değişmeye başlayacağı uyarısında bulundu. Silah yardımlarının sadece Kürtlerle sınırlı olması halinde, bunun arkasında başka plan ve oyunların olduğunu göstereceğini savunan Salihi şunları söyledi:

    BİZE DE VERSİNLER
    “ABD ve AB’nin Kürtlere silah yardımı yapması terör örgütü IŞİD’e karşı iyi ve olumlu bir adımdır. Ama bu yardım sadece Kürtlere olmamalı, Türkmenlere de silah yardımı yapılmalıdır. Çünkü Irak içinde en büyük can ve mal kaybını Türkmenler vermiştir. BM Güvenlik Konseyi’nin de Irak’ta yardım edilecek gruplar olarak sadece Hıristiyanlar ve Ezidileri görmesi de doğru bir yaklaşım olmaz.

    Yorumunuzu yazın