Büyü pazarı: Vudu büyüsünden vudu bebeğine kadar her şey var

her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari-ilginc-haberler

Bu pazar diğerlerine hiç benzemiyor, burası çok özel ziyaretçileri olan bir büyü pazarı. Birine bir büyü mü yapmak istiyorsunuz ya da bir büyüyü mü bozmak istiyorsunuz, işte gideceğiniz doğru adres her türlü büyü malzemesini bulabileceğiniz bu büyü pazarı. Daha önce hiç karşılaşmadığınız derecede korkunç görünen ve çoğu hayvan bedenlerinden oluşmakta olan nesneler sahiplerini bekliyor. Batı Afrika’da bir ülke olan Togo’da açılan bu ilginç pazar dünyada eşine az rastlanacak türden. Her yerden ziyaretçilerin akın ettiği bu pazarda maymun kafasından timsah çenesine, kurutulmuş bukalemundan ölü serçe bedenlerine kadar her şeyi bulmak mümkün. Hayvanseverler bu duruma ne der bilinmez ama inanılmaz bir katliamın gerçekleştirildiği çok net ortada. Bu bölgelerde alışkanlıklar hayvanseverlikten daha ağır basmakta sanırım.

Vudu büyüsü, voodoo bebeği ve fazlası için: Büyü pazarı

  • Voodoo pazarı: maymun kafaları, kurutulmuş timsahlar, kirpi okları, bu pazarda yok yok
her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari-tuhaf-haberler
Vudu büyüsü için büyü pazarına gelen anne ve çocuk
  • İster canlı olsun ister cansız, tüm yaratıklar voodoo büyücülüğünde kutsal kabul ediliyor ve kurban edilmek veya tılsım olarak saklanmak üzere sık sık satılıyor.

her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari-izle

  • Voodoo ruhu Batı Afrika’da doğmuş fakat Avrupalı koloniciler köleleştirdikleri Afrikalıları göç etmeye zorlayana kadar bir din formunda bir araya gelmemiş.
her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari-video
Büyü pazarındaki hayvan kafaları (Voodoo)
  • Günümüzde bu din Togo’da halen yaygın ve hem Voodoo büyücüleri hem de turistler bu Voodoo pazarında aradıkları her şeyi ve daha fazlasını bulabiliyor.
her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari-ilginc
Vudu büyüsü için hazırlanan bukalemunlar
  • Buraya gelen insanlar Voodoo rahiplerinden tavsiyeler de alabiliyor.

her-turlu-buyu-mazlemesini-bulabileceginiz-buyu-pazari

  • Fotoğrafları çeken fotoğrafçı da pazardaki Voodoo rahiplerinden bir tavsiye istemiş ve rahip fotoğrafçıya üzerine düşen yıldırımla delinmiş bir taş almasının ona iyi geleceğini söylemiş. Ardından küçük bir taşı fotoğrafçıya uzatarak “Bunu al, artroza ve artrite iyi gelir” demiş. Fotoğrafçı bunun üzerine büyücünün seçimini hiç sorgulamadan taşı satın aldığını, zira gerçekten kendisinde akut artroz hastalığı bulunduğunu söylüyor.

Vudu (Voodoo) büyüsü nedir?*

Vudu (Benin’de Vodun; Haiti’de Vodou ve Dominik Cumhuriyeti’nde Vudu), Batı Afrika kökenli ruhçu-animist[kaynak belirtilmeli] bir din. Haiti’nin resmi dinlerinden biridir. Başta Kongo, Yoruba ve Dahomeanlar olmak üzere, Avrupalılar tarafından köleleştirilerek Saint-Domingue’ye (bugünkü Haiti) getirilen çeşitli Afrikalı etnik gruplar tarafından oluşturulmuş, Avrupa dini gelenekleri ile sentezlenmiştir. 16. ve 17. yüzyıllarda Katolik misyonerler tarafından Hristiyanlaştırılmıştır. Fon dilinde vodou sözcüğü “ruh” veya “ilah” anlamına gelir.

Voodoo Bebeği nasıl yapılır?

İki adet tahtayı alın üst üste gelecek sekilde (haç şeklinde) yerleştirin altından büyüye uygun renkte sicimi geçirip ilk once iki kolu sabitleyin ardından vücut ve kol çaprazı oluşturacak şekilde iyice dolayın etrafına. Yosunu elinizle sıka sıka sabitleyin. Sabitledikten sonra büyüye uygun renkteki kumaşınızı alıp vücut iskeletinin etrafına sıkıca sarın. Yosunların dökülmesini engelleyecek şekilde sarın elinize iğne ipliği alıp etrafını sıkıca dikin açılmaması için. İyice diktikten sonra bebeği sardığınız kumaşın kontrast renginde şerit kurdeleyle etrafını dolayabilirsiniz.

voodoo-bebegi-vudu-buyusu
Vudu (Voodoo) bebeği nasıl yapılır?

Artık bebeğiniz hazır, şimdi kafasına boncukları dikebilirsiniz. Boncukları diktikten sonra renkli iplikle bebeğin ağzını burnunu belirleyin. Saç eklemek için ipliklerle kişinin kendi saçının rengine uygun model oluşturabilirsiniz.

*Kaynak: Wikipedia

 

Yorumunuzu yazın