Helal market domuz eti satmazsa kapatılacak

Fransa’da bir helal gıda satan süper marketin domuz ürünleri satmazsa kapatılma durumuna geldi. Paris’in kuzey batısında bulunan bir indirim marketinde Müslümanlar rahatsız oluyor diye bazı ürünleri marketlerinde bulundurmadıkları için belediye harekete geçti. Gelen şikayetler üzerine market yapılan araştırmada birçok tüketicinin gerek duyduğu ürünlerin markette helal gıda değil bahanesiyle satılmadığı tespit edildi.

helal-markette-domuz-eti-sartı-istendi
Helal market domuz eti satmazsa kapatılacak – haberpop.com

MARKETTE DOMUZ ÜRÜNÜ SATMAZSANIZ KAPATIRIZ

Yerel yöneticilerin yaptığı inceleme sonucu markette hiçbir domuz ürünü ve alkol bulunamadı. O bölgenin genel market işleyişine aykırı olduğu için belediyeden markete şöyle bir uyarı yapıldı “Ya domuz ürünleri ve alkol satmaya başlarsınız ya da genel gıda marketlerinin uyması gerektiği kuralları ihlal ettiğiniz için sizi kapatmak zorunda kalırız.”

MÜDÜR: YEREL MÜŞTERİYE GÖRE ÜRÜN SATIYORUZ 

Marketin müdürü Süleyman Yalçın, bu isteğe karşı kendini Yerel müşterilerin taleplerine göre hizmet veriyoruz ürünlerimizi ona göre seçiyoruz’ diyerek kurumunu savundu.

domuz eti - helal market
Helal market domuz eti satmazsa kapatılacak – haberpop.com

BELEDİYEDEN SERT UYARI: BU TOPLUMLARI İKİYE BÖLER

Colombes Belediye Başkanı özel kalemi toplumu bu şekilde ikiye ayırmanın doğru olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: “Biz toplumun homojen kalmasını ve bu örnekteki gibi sadece Müslümanların alanı veya sadece Hristiyanların alanı diye ayırım yapmanın doğru olmadığını ve bu şekilde hareket etmenin toplumları birbirinden uzaklaştıracağına inanıyoruz. Markette her şey olmalı ve insanlar neyi istiyorsa istedikleri reyondan onu alıp gönül rahatlılığıyla marketten çıkmalıdır. Biz yönetimimiz altında bu tarz bölücü tutumlara asla izin vermeyiz.”

Yorumunuzu yazın