Hayvanat bahçesindeki müzik yayını aslanları strese soktu

Hayvanat-bahçesindeki-müzik-yayını-aslanları-strese-soktu-haber

Bristol Zoo Gardens adlı mekanda  yaklaşık 1400 kişinin katılımıyla yüksek sele müzik eşliğinde alkol içildi. Hayvan hakları savunucuları müzik ve alkolün bol bol tüketildiği partinin çok yakınındaki aslanların, çıkan seslerden rahatız olup strese girdiklerini iddia etti.

“MÜZİK ASLANLARI STRESE SOKTU”

Tutsak Hayvanlar Koruma Derneği (CAPS) tarafından yapılan açıklamada ‘düzenlenen etkinlikte kullanılan yüksek sesli müzik hayvanları rahatsız etmek suretiyle strese sokmuştur. Partinin sonuna doğru çekilen videoya yansıdığı gibi hayvanlar kapalı cam mekanlarında yerinde hiç durmadan ileri geri telaşlı bir şekilde hareketlenmişlerdir.’ denildi.

Hayvanat-bahçesindeki-müzik-yayını-aslanları-strese-soktu-haberi

HAYVANAT BAHÇESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bristol Zoo Gardens yöneticileri yapılan eleştirilere yazılı bir açıklama yaparak ‘Sosyal medyada bir grup insanın hayvanlarımızın müzik yayınından strese girdikleri iddiası tamamen asılsız olup, tam tersi olarak hayvanlarımız o gün yapılan müzik ve eğlence karşısında buna dahil olur etkileşime geçtiklerini göstererek hareketli anlar yaşamıştır.’ dedi.

Hayvanat-bahçesindeki-müzik-yayını-aslanları-strese-soktu

SOSYAL MEDYADAN SERT TEPKİ GELDİ

Haberin sosyal medyada duyulmasından sonra birçok hayvan dostu hayvanların yanı başında böyle bir organizasyonun yapılmasının doğru olmadığını vurgulayarak onların doğal ortamlarına zarar verilmiştir yorumlarında bulundu.
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

Hayvanat-bahçesindeki-müzik-yayını-aslanları-strese-soktu-haberi-izle

Yorumunuzu yazın