Gözleri olmayan bebek doğdu: Anoftalmi

gozu-olmayan-bebek-dogdu
Anoftalmi hastası gözleri olmayan bebek

Yeni doğan bebeğin gözlerinin olmadığını fark edenler gözlerine inanamadı. Doğmadan önce bilinmeyen bu durum anne baba için şok etkisi yarattı. Hem göz küresinin hem de oküler dokuların eksikliğiyle seyreden bir durum olan ‘anoftalmi’ ile doğan bebekte bir sorun olduğu doğum öncesinde tespit edilememiş. Çin’de yaşanan olayda bebeğin annesi Liu Peihua, doğum öncesi her şeyin düzenli ve sorunsuz gittiğini belirtti. Bebek doğmadan önce tüm kontrol ve tetkikler yapılmış olmasına rağmen  bu durumun fark edilmemiş olması çok şaşırtıcı olduğunu açıkladı. Üzgün aile çocuklarının ender görülen bu rahatsızlığı karşısında şaşkın ve çaresiz.

Gözleri olmayan bebek doğdu

  • Anoftalmi için henüz bir tedavi bulunmuyor fakat kemiklerin düzgün gelişmesi için bazı çocukların göz çukurlarına yapay gözler yerleştirilebiliyor.
  • Tüm doğum öncesi testlerden geçtiğini söyleyen anne bu sorunun neden tespit edilemediğini ağlayarak soruyor fakat uzmanlar rutin ultrason görüntülemelerinde bu gibi kusurların atlanmasının normal olduğunu belirtiyor.
gozu-olmayan-bebek-dogdu-videosu
Gözleri olmayan bebek doğdu

Çin’de 10 bin bebekten 30’u anoftalmi ile doğuyor

  • Bebeğin ailesi şu sırada başka herhangi bir sorun olup olmadığının belirlenmesi için yoğun uzman desteği alıyor.
  • Çin’in CRI kanalına göre bu hastalık Çin’de her 10.000 bebekten 30’unda görülüyor.

gozu-olmayan-bebek-dogdu-video

  • İngiltere’de ise bu oran 100.000’de 1.

Yorumunuzu yazın