Fatih Altaylı’nın kızı imam hatipli oldu

Köşesinden Milli Eğitim Bakanlığı ve TEOG sistemini ağır bir dille eleştiren Fatih Altaylı, kızının TEOG sınavı sonrası tercih yapmadığını söyleyerek, sistemin kızını otomatik olarak Şile’deki bir ‘imam hatip lisesine’ kaydettiğini yazdı.

“BİZİM ŞAKA GERÇEK OLMUŞ”

Köşsesinden yaşanan duruma isyan eden Altaylı “Ne yazık ki benim kızım da TEOG rezaletine yakalanacak yaştaydı. SBS sistemi devam etse sınava bile girmeyecekti; çünkü okulunda devam etmek istediğini söylemişti. TEOG olunca mecburen sınava dahil oldu. Ama kararlı olduğu için tercih falan yapmadı. Birkaç hafta önce öğrendik ki, tercih yapmayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından evinin en yakınındaki okula otomatik olarak yerleştirilecekmiş. Ben de başladım kızımla dalga geçmeye. ‘Tercih yapmadın, şimdi bizim mahalledeki imam hatip okuluna kaydedecekler’ diye. Pazar günü bir de baktık ki bizim şaka gerçek olmuş” ifadelerine yer verdi.

“TAM 94.5 KİLOMETRE”

Kızının Şile’de bir imam hatip okuluna verildiğine dikkat çeken Altaylı, yazısının devamında “Durumu öğrenince Google’ın haritasına yazıp bizim evden okula olan mesafeyi ölçtüm. 94.5 kilometre. Şaka değil tam doksan dört buçuk kilometre.” sözlerine yer verdi.

Yorumunuzu yazın