F.Bahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal

Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın yerine kimin geleceği netleşti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, teknik direktörlük görevine İsmail Kartal’ı getirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün saat 16:00’da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde, yeni Teknik Direktörümüz Sayın İsmail Kartal ile sözleşme imzalanacaktır.”

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

Ersun Yanal’ın istifası sonra teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal,Fenerbahçe’de daha önce beş teknik adamın yardımcılığını yapmıştı.

İsmail Kartal’ın birinci adam olarak görev yaptığı son takımın görev süresi esnasında (2009-2010 sezonu) Türkiye 2.Ligi 2.Grup’ta mücadele eden Anadolu Selçukluspor olması, doğru tercih olup olmadığının sorgulanmasına neden oluyor.

5 FARKLI TAKIMLA ÇALIŞTI

Fenerbahçe’de Todor Veselinovic, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal olmak üzere beş farklı teknik adamın yardımcılığını yapan Kartal, sarı lacivertli takımda antrenör olarak geçirdiği 7 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı.

EFSANE KADRONUN BEŞİNCİSİ OLDU

Kartal sarı lacivertli takımın teknik direktörü olması halinde Fenerbahçe’nin 103 gollü şampiyon olduğu 1988-1989 sezonundaki efsane kadrosundan bu görevi üstlenen beşinci isim olacak. Aziz Yıldırım daha önce aynı kadrodan Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’a da şans tanımış, hatta 1996-1997 sezonunda efsane kadronun teknik direktörü hocaların hocası Todor Veselinovic’e de görev vermişti.

Yorumunuzu yazın