Home Hayvanlar Dev oluklu balinayı sahilde testereyle kestiler

Dev oluklu balinayı sahilde testereyle kestiler

dev-balinayi-sahilde-testereyle-kestiler

İngiltere’nin güney kıyısındaki bir sahile vuran dev ölü oluklu balina görenleri korkuttu. Dev bir yaratığı andıran memeli kıyıya vurduğunda etrafa ağır kokular yaydığı söylendi. Kokunun yayılmasıyla sahile gelen vatandaşlar ölü balina ile karşılaşınca yetkilileri aradı. Özel bir şirket tarafından oluşturulan hayvan bertaraf uzmanlarının kontrolünde yapılan işlem uzun zaman aldı.  15 metre uzunluğundaki balinanın şişerek patlamasından korkulduğu için elektrikli testere yardımıyla kesilerek küçük parçalara ayrıldı. Bölünerek sahilden aldırılan balina çevredekilere rahat nefes aldırdı.

Dev oluklu balina kıyıya vurdu

  • Dev memelinin kıyıya vurmadan önce 2 hafta süresince kanalda ölü halde sürüklendiği öğrenildi.
  • Deniz memelilerinin kıyıya vurma olaylarını araştıran Robert Deaville, başta hayvanın bir ispermeçet balinası olduğunu sandıklarını fakat incelemenin ardından bir oluklu balina olduğunun kesin olarak tespit edildiğini belirtti.
dev-balinayi-sahilde-testereyle-kestiler-video
Oluklu balina sahile vurdu
  • Oluklu balinaların çok nadir görüldüğünü ifade eden Deaville bu hayvanların normalde çok daha derinlerde yaşadığını söyledi.
  • Balinanın neden öldüğünü belirlemek için doku örnekleri almak istediklerini söyleyen Deaville hayvanın bedenin aşırı bozunmaya uğramasından ötürü tam bir otopsi gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ekledi.
kiyiya-vurunca-boyle-parcalandi
Dev oluklu balinayı sahilde testereyle kestiler

Oluklu balina nedir?*

Oluklu balina ya da Fin balinası, Çatal kuyruklu balina (Balaenoptera physalus), oluklu balinagiller (Balaenopteridae) familyasına ait bir balina türü. Gök balinadan sonra yaşayan ikinci büyük balina, ikinci en büyük canlı türüdür, ve 27 metreye kadar büyüyebilirler.

oluklu-balina
Oluklu balina

Dünyadaki okyanuslardan her birinde yaşayan oluklu balinalar kutupsal iklimden, tropikal iklime kadar her türlü suda yaşamlarını sürdürebilirler. Bulunmadıkları kısıtlı yerler okyanuslardan uzak, hareket olanağını azaltan, kuzey ve güney kutuplarındaki yüzen buz kütlelerinin olduğu alanlardır.

*Kaynak: Wikipedia

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın