Cuma namazını kadın kıldırdı

Cuma-namazını-kadın-kıldırdı-haberi-oku-haber

İsviçre’de Kucaklayıcı Cami İnisiyatifi isimli bir projenin başkanı Halime Hüseyin adlı bir kadın,  erkek ve kadınların karışık olduğu cemaate cuma namazı kıldırdı. Yemenli bir liberal aktivist olan Dr. Elham Manea Facebook hesabından kadın-erkek karışık bir cemaate namaz kıldıran bir kadının fotoğrafını paylaştı. İslam dininde çok rastlanmayan bir görüntü olan bu fotoğraf sosyal medyadan birçok eleştiri gelmesine sebep oldu. Gelen eleştirilere ise Halime Hüseyin, kadınlarla erkeklerin yan yana namaz kılamayacağı yönündeki iddialarının reddedilmesi gerektiğini söyledi.

  CUMA NAMAZI KADINLI ERKEKLİ KILINDI

  • İsviçre’nin Bern kentinde bulunan Dinler Evi denilen mekanda Halime Hüseyin adındaki bir kadın tarafından kılınan cuma namazı eleştirilerin odağı oldu.
  • Ayrıca cuma günü okunan ezanı da cemaatten başka bir kadın okudu.

Cuma namazını kadın kıldırdı

  • Liberal bir aktivist olan Dr. Elham Manea kadınlı erkekli yapılan bu ibadetin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşınca tepkiler gelmeye başladı.
  • Halime Hüseyin adlı kadın, namazdan sonra verdiği vaazda Müslüman erkeklere ve kadınlara seslendi. Vaazında imamların kadınlar tarafından namaz kıldıramayacağı ve kadınlarla erkeklerin yan yana namaz kılamayacağı yönündeki iddialarının reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Cuma namazını kadın kıldırdı hber

  • Hüseyin çöyle devam etti ” Tanrının gözünde kadın erkek eşittir. Madem eşitiz tanrının evinde neden aynı anda ibadet günah olsun. Değişim acil olarak gereklidir. Yarın değil, bir ay sonra değil bugün şimdi değişmelidir. Yanlış ve ayırımcı tutumlardan kaçınıp hep birlikte tanrıya dua etmeliyiz.”

MEMRI bridges the language gap which exists between the West and the Middle East, providing timely translations of Arabic, Persian, Urdu-Pashtu, and Turkish media, as well as original analysis of political, ideological, intellectual, social, cultural, and religious trends in the Middle East.

  • Sert eleştirilere maruz kalan kadına din adamları şöyle yanıt verdi “Dinde böyle bir uygulama asla kabul edilemez. Yıllardır süren kurallarımız var ve bunlar herkes tarafından bilinip öyle hareket edilmektedir. Bu tarz girişimler Müslümanlık adına değil onu parçalamak adına yapılmıştır.  Gündemi bu tarz gereksiz konularla meşgul etmeleri doğru değildir. İslam daha mühim konularla uğraşmalı ve onlara yoğunlaşmalı.”

 

 

Yorumunuzu yazın