Çernobil’in radyoaktif kurtları

26 Nisan 1986’da Çernobil Nükleer Santrali’nde korkunç bir kaza yaşandı. Kaza ilk meydana geldiği anda 31 kişinin ölümüne yol açtı fakat Çernobil felaketi nedeniyle yaşamını yitirmiş ve bundan sonra yitirecek olanların sayısı bilinmiyor.

cernobil-radyoaktif-kurtlarKazanın ardından bölge boşaltılmış ve bugün hala o topraklarda insan yaşamıyor. İnsanların ancak özel yazılı izinle girebildiği kaza bölgesi 2.600 kilometre karelik dev bir alanı kaplıyor.

İNSANLARIN BOŞALTTIĞI TOPRAKLARDA FİLİZLENEN VAHŞİ YAŞAM

İnsanların bölgeye yaklaşamaması burada vahşi yaşama eşi bulunmaz bir fırsat yaratmış. Radyoaktiviteden bihaber, kuşlar, ağaçlar, kurtlar, balıklar ve daha pek çok canlı Çernobil’i yaşamla dolup taşan, capcanlı bir yer haline getirmiş ve ona tuhaf, gizemli ve biraz ürkütücü bir güzellik katmış. Radyasyon şüphesiz bu canlılardan bazılarında mutasyonlara yol açmış ama yine de bölgede vahşi yaşam insanın bozduklarını düzeltmeye çalışıyor.

Bölgedeki canlıların yaşadığı en büyük sorun yine insan kaynaklı: bir türlü durdurulamayan kaçak avcılar. Çernobil’in Radyoaktif Kurtları adlı aşağıdaki belgeselde konu ayrıntılarıyla işlenmiş.

Yorumunuzu yazın