Başbakan hat trick yaptı

 

Süper Lig’in yeni takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış maçında Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra spor ve siyaset dünyasından bir çok isim forma giydi.

Erdoğan, Başakşehir Stadı’nın açılışını gerçekleştiriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadı’nın açılışını ve ardından futbol maçı gerçekleştirmek için stada geldi. Işık ve görsel bir şöleninin sunulduğu stat, Dünya Kupası’nı aratmadı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 bin 319 kişi kapasiteli Başakşehir Stadı’nın açılışını ve ardından futbol maçı gerçekleştirmek için stada geldi. Başbakan Erdoğan’ın stada gelmesiyle binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları attı.

kadro(1)

MAÇIN AYRINTILARI

İlk dakikada goller Beyaz Takım’dan geldi. Şifo Metmeh Beyaz Takımı 2-0 öne geçirdi.

3. dakikada Beyaz Takım’dan Yılmaz Erdoğan 1 gol daha atarak takımını 3-0 öne geçirdi.

Turuncu takımın kaptanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılaşmanın 7. dakikasında 1 golle skoru 3-1 yaptı.

8.dakikada Turuncu Takım kaptanı Başbakan Erdoğan’dan 1 gol daha geldi ve skor 3-2 oldu.

Başbakan Erdoğan 10. dakikada skoru eşitledi ve 3- 3 oldu

Turuncu takım 14. dakikada Acun Ilıcalı’nın penaltı vuruşuyla takımını 4-3 öne geçirdi. İlk yarı sona erdi. Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş ve Göksel Gümüşdağ ilk yarının bitiminde sahadan ayrıldı.

İkinci yarı Beyaz takımından Mehmet Özdilek’in golüyle başladı. Özdilek attığı golle skoru eşitledi. Durum 4-4

Turuncu takım ilk yarının 3. dakikasında 5. golü attı. Durum 5-4

Turuncu takımdan üst üste goller geldi ve maç 9-4 oldu Turuncu takımın galibiyetiyle sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maç öncesi açıklama yaptı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları…

-Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran İBB başkanımız ve ekibiyle herkesi kutluyorum. Bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren kulüp yönetimine şükranlarımı iletiyorum. Başakşehir’in bende ayrı bir yeri var. Toplu konut uygulamamızı Başakşehir’de başlattık. 1995’te KİPTAŞ’ı kurarak ilk adımlarını attığımız Başakşehir İstanbul’un en güzel en modern ilçelerinden biri haline geldi.

-İBB’yi ilçe belediyelerimizi spora verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızı tebrik ediyorum.

-On yıllar boyunca Türkiye sporda istenen sonuçları alamadı. Uluslararası ölçekte çok başarılı takımlarımız sporcularımız oldu. Nüfusa baktığımızda yeterli olmadığını görüyoruz. Spora yaptığımız büyük yatırımlar zemini güçlendirdi. Buna paralel olarak başarıların arttığını görüyoruz.

-Çocuklarımıza sağladığımız yeni imkanlar spor alanında Türkiye’nin geleceğini çok daha ileri bir seviyeye yükseltecek. İstanbul Başakşehir futbol takımı bu sezona farklı giriyor. Başakşehirli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu akşamki gibi Başakşehir maçlarında da bu stadyumu doldurmaya var mıyız? Bizim Türkiye olarak sporda da eski Türkiye’nin tartışmalarını bırakıp yeni Türkiye’nin yaklaşımlarını koymamız gerekiyor.

-Sporda siyasetin ve rantn buluşmasını engellemek durumundayız. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji sporumuzda yaralar açtı. Bunların tamamını geride bırakıyoruz.

İstanbul Başakşehir Stadı
İstanbul Başakşehir Stadı

ERDOĞAN FUTBOL OYNAYACAK

Spor toto süper lig takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılış töreninde aralarında Tayyip Erdoğan, Yıldırım Demirören, Fatih Terim, Acun Ilıcalı ve Rıdvan Dilmen’in bulunduğu isimler bir gösteri maçı yapacak. 15’er dakikalık iki devre halinde oynanacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşmayı yayınlayacak Lig TV, Süper Lig maçı ayarında bir yayına hazırlanıyor. Yayında 9 kamera ve 1 örümcek kamera görev yapacak.

MÜKEMMEL BiR TESiS

İstanbul’un yeni modern spor tesislerinden biri olacak Başakşehir Stadı, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak.

Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

KATILANLAR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, başkan yardımcısı Servet Yardımcı ile yöneticiler tam kadro katılırken Galatasaray’dan Lütfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübünden Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Erdal Torunoğulları, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Eskişehirspor Bakanı Mesut Hoşcan, Bursasor Başkanı Recep Bölükbaşı, Beşiktaş Kulübü eski ikinci Başkanı Hüsnü Güreli, tüm kulüp başkanları hazır bulundular.

270720140022474682642_2

Yorumunuzu yazın