Home Haber 7 Soruda Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Tedavisi | Psikolog Tavsiye

7 Soruda Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Tedavisi | Psikolog Tavsiye

7 Soruda Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Tedavisi | Psikolog Tavsiye www.psikologince.com
7 Soruda Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Tedavisi | Psikolog Tavsiye www.psikologince.com

Merhabalar, eğer sizin de herhangi bir cinsel sorununuz varsa veya cinsel probleminiz olduğunu düşünüyorsanız çözümü bu sayfada. Birçok insanın cevabını aradığı cinsel iktidarsızlık nedir, iktidarsızlık tedavisi, cinsel işlev bozuklukları, cinsel isteksizlik, erkeklerde sertleşme sorunu tedavisi gibi soruların cevabı bu sayfada. Hatta evlilikte cinsel sorunlar ve tedavisi, erkeklerde cinsel sorunlar, cinsel sorunlar için hangi doktora gidilir ve cinsel fonksiyon bozuklukları tedavisinin cevabı hemen aşağıda.

Cinsel Sorunlar İçin Hangi Doktora Gidilir?

Tüm cinsel sorunlarınız için güvenilir ve en iyi psikologlardan biri olan İstanbul’da kliniği ve eğitim kurumu olan Psikolog Ergün İnce Beyefendi’yi tavsiye ediyoruz. Tüm cinsel sorunlar ve ruhsal sorunlarınızla bizzat ilgilenerek tedavi bitene kadar çok ilgi alakasını her şeyden önde tutmaktadır. Ünlü psikolog aynı zamanda online terapi yaparak İstanbul dışındaki tüm Türkiye’deki danışanlarıyla özel WhatsApp hattı ile evinizden ayrılmadan görüşmektedir. Ünlü Psikolog Ergün İnce’ye cinsel bozuklukların tedavisi hakkında sorumuzu yönelttik ve kendisi şöyle cevapladı:

“Günümüzde, sertleşme sorunu yaşayan olguların hemen hemen yüzde 100’ü hem hastayı hem de partneri memnun edebilecek şekilde tedavi edilebilmektedir. Birçok tedavi yönteminin olduğu ve her tedavinin başarısının sertleşme sorununun şiddetine göre değişebileceğini bilmek önemlidir. İktidarsızlık için ağızdan alınan ilaçlardan elle çalışan vakum pompalarına, enjeksiyonlardan protezlere kadar geniş bir tedavi seçeneği vardır.”

Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog Ankara Tavsiyem

7- Cinsel İktidarsızlık Nedir?

İktidarsızlık ya da diğer adıyla sertleşme sorunu, hayat boyu her on erkekten en az birini etkileyen yaygın bir problemdir. Kabaca erkeklerin yüzde 10’u erektil disfonksiyon riski altındadır. İktidarsızlık, cinsel ilişki için gerekli sertliği sağlayamama veya yeterince sürdürememe halidir. Erken boşalma veya kısırlık ile aynı anlama gelmemektedir. Her yaşta görülmesine karşılık 40 yaş üstü erkeklerde daha sık rastlanır. Gelişmiş ülkelerde yaşam süresinin belirgin uzaması, iktidarsızlık yakınmasının toplumdaki genel oranını da doğal olarak yükseltmektedir.

Yaşla birlikte cinsel aktivite düşerse de cinsel istek sürmektedir. Sertleşme görsel uyanlardan çok doğrudan penise yönelen dokunsal uyanlara yanıt verir duruma gelmektedir. Yaşlanma ile birlikte orgazmik kas kasılmaları da daha seyrek ve daha zayıf olmakta, boşalma ve orgazma ulaşma süresi uzamaktadır. Bunlar yaşla ilişki normal değişikliklerdir, hastalık belirtisi değildirler. Yaşlanmaya beraber peniste olan hücresel değişiklikler ve hücre ölümü sonucunda penisin genişleyebilirliği azalmakta, uyarılma daha uzun sürmekte, penisin daha direkt uyarılması gerekmekte ve penis çok fazla sertleşmemektedir. Herhangi bir dikkat dağılımı sertleşme kaybına yol açmakta ve orgazm genellikle daha az şiddetli olmaktadır.

Cinsel iktidarsızlık için tavsiye ettiğimiz en iyi psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Psikolojik danışma ve terapi desteği, problemin tanımlanması ve çözümünde yardımcı olmasının yanı sıra, hastaya ve partnere sorunla baş edebilmede katkı sağlaması açısından çok önemlidir.

6- Erkeklerde Sertleşme Sorunu Tedavisi

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Tedavisi
Erkeklerde Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sertleşme sorunu çok sık karşılaşılan bir problemdir. Ara sıra karşılaşılan sertleşme sorunundan, tümü ile yitirilen sertleşme fonksiyonuna kadar uzanan geniş bir yelpazeyi içerir. Çoğu erkek hayatının belli bir döneminde özellikle stres altında, alkol etkisi sonucu veya ciddi bir rahatsızlık geçirdiğinde sertleşme ile ilgili soranlar yaşar. Ancak bu uzun süre devam ederse doktora başvurulmalı ve tedavi yollan aranmalıdır. Genç erkeklerde sertleşme soranları nadirdir fakat 40 yaş üstü bu oran giderek artar ve 40-70 yaş arası erkeklerin yüzde 30’unun herhangi bir şekilde sertleşmeyle ilgili sorunlarının olduğu bulunmuştur. Bu artış sigara, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, kan kolesterol düzeyinde değişmeler, depresyon ve bu hastalıkları tedavi etmede kullanılan bazı ilaçlar gibi birçok faktöre bağlıdır.

Sertleşme tedavisi için en iyi psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Çoğu erkek hayatının belli bir döneminde özellikle stres altında, alkol etkisi sonucu veya ciddi bir rahatsızlık geçirdiğinde sertleşme ile ilgili sorunlar yaşar.

Sertleşme Nedenleri ve Tedavisi

Sertleşme Nedenleri ve Tedavisi
Sertleşme Nedenleri ve Tedavisi

Ön sevişme veya cinsel ilişki sırasında ereksiyonun ara sıra kaybedilmesi çok sık rastlanan, yani normal bir durumdur. Böyle dönemler fiziksel bir rahatsızlığa (aşırı yorgunluk, sinirlilik, grip, soğuk algınlığı, hazım soranları) ya da stres birikiminden, endişelerde:. sıkıntıdan kaynaklanan duygusu bir dengesizliğe bağlı olarak ortaya çıkar. Ama bunun dışında telefonun aniden çalması, öksürük, hapşırık, bir kapının çarpması ereksiyonun ani kaybına yol açabilir. Bu fazla ciddiye alınmaması gereken, sağduyu ve soğukkanlılıkla kısa sürede giderilebilecek bir durumdur. Zaten normal ve geçici bir dönemdir. Ereksiyon birkaç dakika içinde yeniden sağlanabilmektedir. Ancak erkeğin paniğe kapılıp, çok büyüt bir sorunu olduğundan korkmasıyla bu rahatsızlık artabilir.

Kısa süreli ereksiyon kaybı, erkeğin ilişkilerinin sonunu getiremeyeceği düşüncesine saplandığı anda ereksiyonun tamamen kaybı ile sonuçlanır. Endişelenip paniğe kapılmak gereksiz olduğu kadar, durumu kötüleştirmekten başka bir şeye yaramaz. En iyisi cinsel birleşme için ısrar etmemektir. Gerçek sertleşme sorunu nedenleri beş ana grupta incelenebilir.

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog Ankara Tavsiyem

Damarsal Nedenler: Tedavi edilmemiş yüksek tansiyon hastalarının yüzde 8-10’unda sertleşme sorunu geliştiği görülmüştür. Damar sertliği (ateroskleroz) özellikle 50 yaş üstü erkekler için ciddi bir risk faktörüdür. Damarların daralmasına neden olur ve penise giden kan akımı azalır.

Sinir sistemi ile ilgili nedenler: Organik (yani yapısal bir neden bulunabilen) iktidarsızlık, nedenler arasında % 10-20 oranında yer tutar. Bu durumda beyinden penise giden mesaj engellenmektedir. Örnek olarak, omurilik yaralanmaları, bel fıtığı basısı, serebrovasküler (beyin damarları ilgili) hastalıklar, multiple skleroz, mesane, prostat ve bağırsağa yönelik cerrahiler verilebilir. Ayrıca şeker hastalığı veya kronik alkolizm de sink hasarına bağlı sertleşme problemleri oluşabilir.

Hormonal nedenler: Nadir görülür. Yüzde 5 neden teşkil eder. Testislerde testosteron yapımının herhangi bir nedenle azalması, beyinde prolaktin isimli hormonu üreten tümör gelişmesi, guatr, hipotiroidizm gibi hastalıklarda iktidarsızlık gelişebilir.

İlaçlar: Çeşitli ilaçlan birlikte kullanan orta yaş üzeri erkeklerde ilaca bağlı iktidarsızlık yüzde 25 düzeyinde görülebilmektedir. Sinir sisteminde sakinleştirici etkisi olan veya depresyon yaratan ilaçlar sertleşme problemi yaratabilir. Kan basıncını düşüren tansiyon ilaçlan da aynı etkiyi gösterebilir. Yine kronik alkol kullanımı, uyuşturucu madde ve sigara kullanımı da ciddi oranda iktidarsızlık nedenidir.

Psikolojik nedenler: 

Stres: Kişinin işi, çevresi, parasal durumu gibi sosyal yaşam faktörlerindeki bozulmalar dikkatin cinsellik üzerinde yoğunlaşmasını engelleyebilir. 

Anksiyete ve depresyon: Gebe bırakma ve bulaşıcı hastalık kapma korkulan, eş dışı ilişkilerin doğurduğu korku ve her türlü depresyon iktidarsızlıkla sonlanır. Evebeyn ve çevreden alınan yanlış bilgilerle cinsel güçsüzlük korkusu taşıyan gençler, ruhsal olarak hazır olmadıkları bir cinsellik sınavına girmekte ve çoğu kez başarısız olmaktadırlar. Eşinden başkası ile ilişkiye girmemiş erkekler dul kaldıktan sonra bir performans endişesine girip problem yaşayabilir.

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog Ankara Tavsiyem

5- İktidarsızlık Belirtileri ve Tedavisi

İktidarsızlık Belirtileri ve Tedavisi
İktidarsızlık Belirtileri ve Tedavisi

Sertleşme sorunu ancak doktor tarafından yapılan muayene sonrasında teşhis edilebilir, bu yüzden konuyu doktora anlatmak ve tedavi arayışına girmek en doğrusudur. Sorun açıkça doktora anlatılmalı ve hiçbir bilgi saklanmamalıdır. Çünkü bu verilecek tedaviyi etkileyebilir. Doktor, hastadan edindiği bilgiler ve fizik muayeneyle teşhis koyabilse de bazı basit testler yapabilir, ileri tetkikler ise çoğunlukla genç ve özel sorunları olan hasta grubu içindir.

İktidarsızlık ile ilgili en deneyimli psikolog tavsiyem psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Yaşlanma ile birlikte orgazmik kas kasılmaları da daha seyrek ve daha zayıf olmakta, boşalma ve orgazma ulaşma süresi uzamaktadır.

4- Cinsel İsteksizlik ve İşlev Bozuklukları

Cinsel İsteksizlik ve İşlev Bozuklukları
Cinsel İsteksizlik ve İşlev Bozuklukları

Azalmış cinsel istek: Devamlı veya tekrarlayan dönemlerde cinse’, fantazilerin veya düşüncelerin ve/veya cinsel aktiviteye karşı ilginin azalmasıdır. Evlilikte oluşan sorunlar, katı dini inançlar, cinsel kimlik sorunları, cinsel fobiler, gebelik veya cinsel yolla bulaşan hastalık korkusu, depresyon, yaşla veya çekicilikle ilgili endişeler, eşin cinsel beceri eksikliği gibi nedenlere bağlı olabileceği gibi çeşitli hormon yetmezliklerinde de oluşabilir.

Cinsel iğrenme (tiksinti): Devamlı veya tekrarlayan dönemlerde bir cinsel eş ile genital ilişki kurmaktan aşın tiksinti duyma ve bundan tümüyle kaçınma olarak tanımlanır. Nedenleri çeşitli cinsel travmalar ve korkular, katı dini inançlar, eşin cinsel ilişki sırasındaki tutumlarına yönelik rahatsızlıklar olabilir.

Cinsel uyarılma bozukluğu: Devamlı veya tekrarlayan dönemlerde seksüel heyecanlanmanın oluşmaması veya sürdürülememesi durumudur. Cinsel istek bozuklukları nedenleri bu bozukluk için de geçerlidir.

3- Evlilikte Cinsel Sorunlar ve Tedavisi

Evlilikte Cinsel Sorunlar ve Tedavisi
Evlilikte Cinsel Sorunlar ve Tedavisi

Erken boşalma, eşin orgazmından önce boşalma gerçekleşmesidir. Bunun için bazı kriterler bulunmaya çalışılmıştır. Bunlar; vajina içi 15 hareketten önce boşalma olması, kadın orgazmınının olmaması, vajina içine girilmeden veya hemen girildikten sonra boşalma olması gibi kriterlerdir.

Ağrılı cinsel ilişki: Cinsel ilişkiye bağlı devamlı veya tekrarlayan dönemlerde ağrı olmasıdır. Vajinal enfeksiyon, yaşa bağlı vajinal hücre kaybı gibi nedenlerle olabileceği gibi psikolojik faktörlerle de gelişebilir. Vajinismusun hafif formu olarak düşünülebilir.

Evlilikte cinsel problemler konusunda en iyi ve en uzman psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Devamlı veya tekrarlayan dönemlerde tahrike rağmen orgazmı sağlamada zorlanma, gecikme veya hiç sağlayamamanın strese yol açmasıdır. Kadında orgazm yetisi yaşla arttığı için orgazm bozukluğu gençlerde daha yaygındır. Bu problem duygusal travma, tecavüz, düşük benlik saygısı, baskılayıcı yetiştirilme, kontrolünü yitirme korkusuna bağlı olabileceği gibi cerrahi, tıbbi veya ilaçlara bağlı da gelişebilir.

2- Erken Boşalma ve Erkeklerde Cinsel Sorunlar

Erken boşalma yakınması erkeklerin yaklaşık yüzde 15-20’sinde yaşanmaktadır. Nedenleri arasında travmalar, sinirsel bozukluklar olduğu gibi büyük çoğunluğu psikojenik faktörlerdir. Psikojenik neden olarak erkeğin orgazm belirtilerini anlayamamasının olduğu düşünülmektedir. Başka bir deyişle erkek boşalma refleksini engellemesi gereken zamanı belirlemeye konsantre olamadığında zamanından önce boşalır. Aralarında sorun bulunan eşlerde, erkek ejakülasyonu bilerek hızlandırabilir veya geciktirmek için çaba harcamaz.

Erkek önceki deneyimlerinde hep kısa sürede ejakülasyon amacında olmuş ya da zorunda kalmışsa, bu bir alışkanlık haline gelmiş olabilir. İlk cinsel deneyimler, gebelikten korunma amacı ile geri çekme yönteminin kullanılması, suçluluk duyarak mastürbasyon, genelev deneyimleri ve partnerin ilişkiye olan ilgisizliği bu tür bir sonuç yaratabilir. Çeşitli terapilerle sorunun çözümü mümkündür.

Erken boşalma tedavisi için tavsiye edebileceğimiz en iyi psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

1- Kadın ve Erkeklerde Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Tedavisi

Cinsel fonksiyon bozukluğu ve tedavisi hakkında şunları söyleyebiliriz. Cinsel problem dendiği zaman, akla ilk gelen erkekler ve iktidarsızlık (erektil disfonksiyon) olur. Oysa cinsel fonksiyon bozuklukları, erkekler kadar kadınlar arasında da yaygındır. Ayrıca erkeklerin bu alandaki tek problemi iktidarsızlık, diğer adıyla sertleşme sorunu değildir. Kapalı kapılar ardında yaşanan cinsel problemler; erkeklerde sertleşme sorunları, erken boşalma ve cinsel isteksizlik olarak sıralanıyor. Kadınların yatak odasını cehenneme çeviren başlıca sorunları ise isteksizlik, orgazm güçlüğü, ağrılı ilişki ve vajinismus. İktidarsızlık ve tedavisi hakkında makalemizi hemen yukarıda bulup okuyabilirsiniz.

Kadınlarda cinsel fonksiyon bozukluğu ve tedavisi

Kadın seksüel fonksiyon bozukluğu biyolojik ve psikososyal problemleri içeren çok yönlü bir sorundur. Amerika’da yapılan bir çalışmada erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğu görülme oranı yüzde 31 iken kadınlarda bu oran yüzde 43 olarak saptanmıştır. Aynı çalışmaya göre evli kadınlar daha çok sorun yaşamaktadırlar. Yine eğitim düzeyi ile de sorun yaşanma oranının doğru orantılı olduğu bildirilmiştir. Herhangi bir sağlık sorunun bulunması cinsel ilişki sırasında ağrıya neden olabilmektedir. Düşük sosyoekonomik düzey de cinsel fonksiyonları olumsuz yönde etkilemektedir. Tecavüz, cinsel taciz gibi travmatik bir cinsel olay yaşayan kadınlarda uyarılma sorunları ortaya çıkmakta ve bu gibi olayların cinsel fonksiyonlar üzerine uzun yıllar süren olumsuz etkileri olmaktadır. Kadınlarda cinsel fonksiyon bozuklukları aşağıdaki şekilde sınıflandırılmaktadır.

Kadın ve erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğu hakkında deneyimli ve en iyi istanbul psikoloğu olarak tavsiyem en iyi psikolog Ergün İnce’dir. Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim ve randevu bilgileri şunlardır: GSM: (0507) 276 97 43 Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92

Vajinusmuslu kadınlar genelde çocuksu özellikler gösteren, korkuları nedeni ile kırılgan, kızgınlığını dışa vuramayan, cinsel açıdan tecrübesiz kadınlardır.

Vajinismus: Penisin vajene girmesiyle ilişkili olarak vajinanın dış 1/3’lük kaslarının istemsiz olarak kasılmasının devamlı veya tekrarlayan aralıklarla olması ile kişinin duyduğu strestir. Vajinusmuslu kadınlar genelde çocuksu özellikler gösteren, korkulan nedeni ile kırılgan, kızgınlığını dışa vuramayan, cinsel açıdan tecrübesiz kadınlardır. Eşleri, nazik, kibar ve pasiftir. Nedenleri arasında; baskıcı otoriter baba, zayıf güçsüz anne, cinsel şiddet, yanlış bilgi ve inanışlar, gebelik korkusu sayılabilir.

Damarsal nedenler: Vajinayı besleyen kan damarlarında oluşabilecek damar tıkanıklarında seksüel fonksiyon kaybı oluşabilir. İleri yaş, menopozda östrojen(kadınlık hormonu) seviyesinin düşmesi, sigara, şeker hastalığı, kalça kırıkları gibi nedenler damarsal problemler oluşturarak seksüel fonksiyon bozukluğuna yol açabilir.

Sinirsel nedenler: Omurga yaralanmaları kadında vajinayı uyaran sinirlerde harabiyete yol açarak fonksiyon bozukluğu yaratabilir.

Hormonal nedenler: Çeşitli sinir sistemi hastalıkları sonucu hormon yapımının azalması, yumurtalıkların ameliyatla alınması, hormon üretimini bozan ilaç kullanımı, menapoz, çeşitli doğum kontrol hapları seksüel fonksiyon bozukluğu yaratabilir. Östrojen azalmasına bağlı olarak en çok cinsel istek azlığı ve vajinada kumluk görülür.

İlaçlar: Herhangi başka hastalıklar nedeni ile kullanılan bazı ilaçlar yan etki olarak seksüel fonksiyon bozukluğu saptanabilir (Tansiyon ilaçlan, antidepresan ilaçlar, kemoterapi ilaçları, vs…)