Home Haber 12 Adımda Depresyon Tedavisi | Psikolog Tavsiyesi

12 Adımda Depresyon Tedavisi | Psikolog Tavsiyesi

Depresyon Tedavisi-Depresyon Nedir ve Türleri-depresyon testi yap-ilaçları

Depresyon tedavisi doğru sonuçlar alabilmek ve sağlıklı bir yaşama kavuşmak için doğru uzmandan tedavi almak şart. Bu sebeple en güvenilir ve en iyi psikolog olarak bilinen Psikolog Ergün İnce Bey’in iletişim bilgilerini aşağıda paylaşacağız arayıp randevu alabilirsiniz. Depresyon bütün dünyada yaygın olarak görülen, önemli düzeyde iş-güç ve yeti yitimine yol açan bir halk sağlığı sorunudur. Depresyon yaşayan kişinin; kişisel, sosyal ve iş yaşamının bundan belirgin olarak etkileniyor olması, bu hastaların tanınmasını ve uygun biçimde tedavi edilmesini gerektirmektedir.

12. Depresyon Nedir ve Türleri

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog İstanbul ve Ankara Tavsiyem

Depresyon, esas olarak yaşamdan ve yaşadıklarından zevk alamama halidir. Depresyon yaşayan bir kişi daha önce severek isteyerek yaptığı şeyleri artık yapmak istememeye, yapsa bile bunlardan zevk alamamaya başlar. Yaşama sevincinin yerini “üzüntü, keder, mutsuzluk, isteksizlik, karamsarlık, umutsuzluk ve suçluluk” gibi duygular alır. Depresyon, Türkçe’ye ruhsal çöküntü ya da çökkünlük olarak çevrilmektedir. Halk içinde depresyon birçok anlama gelecek şekilde, kimi zaman geçici bir duygulanım durumunu ifade etmek için, kimi zaman ise ruhsal bir bozukluğu ifade etmek için\ kullanılmaktadır. Bazen de yanlış bir şekilde her türlü psikososyal zorlanma sonrasında yaşananları ifade etmek için kullanıldığı görülmektedir.

Depresyon Tedavisi Tek Bir Telefon Kadar Yakın

Tüm depresyon sorunlarınızı çözecek ve tedavi edecek psikolog tavsiyemiz aşağıdadır. İstanbul Ankara, İzmir, Bursa ve diğer tüm illerden arayabilirsiniz. Üstelik uzaktan online terapi hizmeti de sunmaktalar. Kliniği arayıp randevu alabilirsiniz.

Psikolog Ergün İnce: Mavi Defne (ANADOLU YAKASI): Özgür Cad. Sistem Plaza No:18 D:4
KAVACIK – BEYKOZ / İSTANBUL (Kavacık Bim Market Sokağında) GSM: (0507) 276 97 43
Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92 e-posta: [email protected]

11. Depresyon Belirtileri

Depresyon Belirtileri ve tedavisi
Depresyon Belirtileri ve tedavisi

Depresyon yaşayan bir kişide duygunun değişebilirliği ve yeni olaylara tepki verebilme kaybolmuştur. Depresyonlu bir kişi normalde sevinç, mutluluk, neşe yaratan bir olayla karşılaştığında duygu değişikliği göstermez. İçinde bulunduğu kederli duygu durumu değiştiremez. Depresyon yaşayan kişilerde rastlanan duygular arasında üzüntü, mutsuzluk, isteksizlik, çaresizlik, cesaretsizlik, elem, keder, umutsuzluk, kendim değersiz görme, kendi değerini küçümseme, suçluluk, kötümserlik ve karamsarlık bulunmaktadır.

En İyi Psikolog Tavsiyesi ve Önerisi İstanbul, Ankara, İzmir. Psikolog Ergün İnce
En İyi Psikolog Tavsiyesi ve Önerisi İstanbul, Ankara, İzmir. Psikolog Ergün İnce

Depresyon yaşayan kişilerde rastlanan duygular; üzüntü, mutsuzluk, isteksizlik, çaresizlik, cesaretsizlik, elem, keder, umutsuzluk, kendini değersiz görme, kendi değerini küçümseme, suçluluk, kötümserlik ve karamsarlık şeklindedir.

Depresyon geçirmeye yatkın kişilerin genellikle “kimseyi incitmemeye, herkesi hoşnut etmeye, iyiliksever olmaya eğilimli, aşırı duyarlı, titiz, sorumluluk duygusu güçlü, yakınlarına aşırı bağlı ve bağımlı, kendisinden ve yakınlarından yüksek beklentileri olan, mükemmeli arayan, onurlarına düşkün, öfke duygularını dışa vurmayan, çabuk etkilenen ve üzülen meraklı kişiler” olduğunu bildirmektedir. Tüm depresyonlu hastalar için geçerli olabilecek bir belirti listesi yoktur. Belirtilerin hepsi birden her hastada görülmez. Bir hastada varolan belirti, diğerinde olmayabilir. Hatta bazı durumlarda birbirinden çok farklı klinik tablolar söz konusu olabilir. Fakat bazı çekirdek belirtiler hemen tüm hastalarda bulunur.

10. Depresyondaki Kişi Nasıl Olur?

Depresyon Tedavisi-Depresyon Nedir ve Türleri-depresyon testi yap-ilaçları
Depresyon Tedavisi-Depresyon Nedir ve Türleri-depresyon testi yap-ilaçları

Suçluluk duyarlar: Depresyonlu kişiler gerçek ya da hayali konularda kendilerini aşırı ya da uygunsuz şekilde eleştirir, kınar ya da suçlarlar.

Yaşadıklarından zevk alamazlar: Depresyon yaşayan kişiler daha önceleri ilgi duydukları ve hoşlandıkları konu ve uğraşlara karşı eskisi gibi istek ve heves duymazlar.

İntihar Düşüncesi: Ilımlı depresyon yaşayan bir kişi için yaşamak bir yük halini alır. Depresyonun şiddeti arttıkça hastada yaşamına son verme düşünceleri görülür; bazı hastalarda bu düşünceler eyleme dönüşebilir. Ciddi düzeyde depresyonlu hastaların yaklaşık altıda birinde intihar girişimine rastlanmaktadır.

En İyi Psikolog Tavsiyesi ve Önerisi İstanbul, Ankara, İzmir. Psikolog Ergün İnce
En İyi Psikolog Tavsiyesi ve Önerisi İstanbul, Ankara, İzmir. Psikolog Ergün İnce

Anksiyete (Bunaltı): Bunaltı, sıkıntı, endişe, korku, gerginlik ya da gevşeyememe gibi duygular depresyonlu kişilerde çok sık görülür.

Uyku Bozukluğu: Depresyonda hem uykusuzluk hem de aşın uyuma şeklinde uyku bozukluğu görülebilmekle birlikte, uykusuzluk daha fazla görülmektedir. Uykuya dalamama en sık görülen uyku bozukluğu olmakla birlikte geceleri uykudan uyanma ve sabah erkenden uyanma ve bir daha uykuya dalamama da sık görülmektedir.

Unutkanlık / Konsantrasyon Bozukluğu: Unutkanlık, pek çok kişide görülen bir yakınmadır. Depresyonlu hastalarda da çok sık görülen yakınmalardan birisidir. Bu yakınma dikkatini ve düşüncelerini toparlama ve yoğunlaştırma güçlüğünden kaynaklanmaktadır. Depresyonlu kişiler iş yapmaya kalkıştıklarında kendilerini işe veremezler, işi yapmak için gereken konsantrasyonu sağlayamazlar.

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog İstanbul ve Ankara Tavsiyem

Güçsüzlük – Halsizlik: Enerji yitimi depresyonun karakteristik özelliklerinden birisidir. Depresyonlu kişiler halsizlikten, yorgunluktan, takatsizlikten, bitkinlikten, güçsüzlükten ya da kolay ve çabuk yorulmadan yakınırlar.

Ağrılar: Depresyonlu hastalarda bedensel hastalıklarla açıklanamayan vücut ağrılarına çok sık rastlanmaktadır. En sık görülen örnekleri arasında baş ağrısı, eklem ağrısı, sırt ağrısı, bel ağrısı, göğüs ağrısı bulunmaktadır.

İştah bozukluğu: Depresyonlu hastalarda iştahta azalma ve zayıflama daha çok görülmekle birlikte bazılarında da iştahta artma ve şişmanlama görülebilmektedir.

Zihinsel ve Bedensel İşlevsizlik: Depresyonlu hastaların zihinsel ve bedensel etkinliklerde azalma ve yavaşlama görülür.

Cinsel İsteksizlik: Depresyonlu hastalarda cinsel isteksizlik yanında her türlü cinsel işlevde bozulmalar görülebilmektedir.

7 Soruda Cinsel Sorunlar ve İktidarsızlık Tedavisi | Psikolog Tavsiye

Suçluluk ev Değersiz Hissetme: Suçluluk duygularının yanı sıra depresif hastaların kendilerine olan güvenleri ve kendilerine biçtikleri değer azalmıştır. Depresyonlu hastalar bir işe yaramadıklarını, kendileri için uğraşılmaya değmeyeceğini düşünürler.

Kendine Güvensizlik: Depresyonlu hastalarda hem hastalık öncesinde hem depresyonlu oldukları dönemde özgüven eksikliği gözlenir.

9. Depresyon Nedenleri, Sebepleri

Depresyon Tedavisi-Depresyon Nedir ve Türleri-depresyon testi yap-ilaçları
Depresyon Tedavisi-Depresyon Nedir ve Türleri-depresyon testi yap-ilaçları

Günümüzde depresyonun nedenleri kesin olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte depresyonun ortaya çıkma nedenini açıklamaya çalışan çeşitli kuramlarda nörobiyolojik, genetik ve psikososyal etmenler ele alınmaktadır. Depresyonun ortaya çıkmasında herhangi bir etmenin tek başına depresyonun ortaya çıkma nedenini açıklayabileceği düşünülmemeli; biyolojik, genetik ve psikososyal etmenlerin karşılıklı etkileşim içinde depresyon gelişimine neden olduğu unutulmamalıdır.

 

9. Depresyon Testi Yap

Depresyon Testi Yap
Depresyon Testi Yap

Depresyon testi yaparken veya depresyon belirtileri görülen bir kişide bir hastalık (depresif bozukluk) olup olmadığını ayırt ederken belirtilerin şiddeti, ne zamandır sürdüğü ve kişinin yaşamına etkisi incelenir. Çok sayıdaki belirtinin sendrom oluşturacak şekilde bir araya gelmesiyle oluşan bir klinik tablo ortaya çıktığında ise bir depresif bozukluktan ya da hastalıktan söz etmek olası olmaktadır. Aşağıdaki depresyon testi sorularının çoğuna cevabınız evet ise güvenilir bir psikologa başvurmanızda fayda var.

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog İstanbul ve Ankara Tavsiyem
  1. Kendinizi üzüntülü ve sıkıntılı hissediyor musunuz?
  2. Karamsarlık var mı?
  3. Keyifli gelmiyor mu
  4. Kendinizi suçlu hissediyor musunuz?

Depresyon testine devam etmek ve diğer soruları da öğrenmek istiyorsanız ve testin sonucunu öğrenmek için lütfen depresyon testi yazan yere tıklayın: DEPRESYON TESTİ

8. Majör Depresyon Ne Demek Tedavisi

Majör Depresyon Ne Demek Tedavisi
Majör Depresyon Ne Demek Tedavisi

Eskilerin deyimiyle depresyona “Ruh Kanseri” denilir. Majör depresyon denilen hastalık oluşmuşsa eğer genellikle ilaçlı tedavi ile tedavi edilir. Bunun yanında majör depresyona sahip insanların psikoterapi yöntemi de tedavide çok önemli bir adımdır. en çok kullanılan psikoterapi yöntemleri arasında davranışçı bilgisayar psikoterapi, dinamik psikoterapi, hipnoz ve diğer yaklaşık 80 adet olan diğer psikoterapi yöntemi kullanılabilir. Depresyondaki insanlar, hayattan zevk alma özelliklerini kaybederler. Daha önce keyif aldıkları şeylerden keyif alamazlar.  Özgüvenleri düşer toplumdan uzaklaşmaya başlarlar. Cinsel istekleri azalır. Bazen kilo kaybeder bazen kilo alırlar. İntihar düşüncesinde olurlar.

Uygun bir depresyon tedavisinin birinci koşulu, tedavinin bir uzman tarafından yürütülmesi gerektiğidir.

7. Depresyon Tedavisi İlaçlı ve İlaçsız

Depresyon tedavisi için önereceğimiz en iyi psikolog Ergün İnce. İstanbul, Ankara ve İzmir Psikolog tavsiyesi önerisi olarak biz Psikolog Ergün İnce’yi öneriyoruz. Eğer İstanbul dışındaysanız ve Ergün Bey gibi en iyi psikologlardan biri ola bu kişiden randevu almak isterseniz Buraya Tıklayın veya sayfa içinde birçok yerde kendisinin iletişim bilgileriniz veya web sitesini paylaşacağız. İstanbul’a kadar gidemeyecek olanlar için de uzaktan online terapi hizmeti veriyor.

En İyi Depresyon Psikolog Tavsiyesi İstanbul, Ankara, İzmir: GSM: (0507) 276 97 43, Sabit Tel: (0216) 680 29 77, Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92 e-posta: [email protected]

Depresyon tedavisi kolay olmadığı kadar, uygun bir biçimde tedavi edildiğinde depresyon günümüzde tedavisinde en başarılı sonuçların elde edildiği hastalıklardan birisidir. Fakat çok yaygın olan yanlış inançlar ve bilgi eksiği nedeniyle uygun bir tedavinin yürütülemediği çok sık görülür. Uygun bir tedavinin birinci koşulu tedavinin bir doktor tarafından yürütülmesi gerektiğidir, ikinci koşulu da doktor tarafından ilaç tedavisi uygun görüldüyse bunun yeterli süre ve düzenli bir şeklide kullanılmasıdır. Çok sık görülen yanlış uygulamalardan birisi iyileştiğini düşünen ya da yakınları tarafından sürekli ilaç kullanmaması gerektiği telkin edilen bir hastanın ilacı çok erkenden kesmesidir. Hasta iyileştiğinde doktorun tavsiye ettiği dozdan daha düşük dozda ilaç kullanılması ya da süreden önce ilacın kesilmesi durumunda depresyonun tekrarlama olasılığı çok yüksektir.

6. Depresyon İlaçları

Depresyon ilaçları  uzman olmayan hiçbir kişi veya kuruluş hiçbir insana öneremez. Aşağıda sadece ve sadece isimleri ve fiyat hakkında bilgilendirme amaçlı bir kaç ilaç ismi ve fiyatı paylaşıyoruz. Türkiye ilaç pazarında satışta bulunan 6 adet depresyon hastalığı ilaçları ve fiyatları aşağıda listelenmiştir. Anafranil 10 mg 30 Draje 6.45 TL, Anzyl 10 mg 28 Tb 14.71 TL, Aplenzin 174 mg 30 Tb fiyat: ?,  As-Sertral 50 mg 28 Tb 10.19 TL, Aurorix 150 mg 30 Tb 5.32 TL, Brintellix 10 mg 28 Tb 61.38 TL. Hekiminize danışmadan veya uzmanlara danışmadan asla ilaç kullanmayın. Aksi taktirde hastalığınız daha da artabilir. Telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

5. Depresyonun Biyolojik Nedenleri

Günümüzde depresyonun biyolojik nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte en azından bazı depresyonlu hastalarda tiroid ve böbrek üstü bezi ile ilgili hormonların kan düzeylerinde farklılıklara rastlanması ve bu bezlerle ilgili hastalığı olan bazı hastalarda depresyonlu hastalarda görülen belirtilere rastlanması, depresyonun ortaya çıkmasında endokrin sistemlerinin rolü olabileceğini düşündürmüştür.

4. Depresyon Genetik Bir Rahatsızlık Mı?

Depresyonda kalıtımın etkisini araştıran çalışmalarda depresyonda ailesel bir yatkınlığın söz konusu olduğu görülmüştür. Bununla birlikte depresyonun kalıtım şekli ve genetik etmenlerle çevresel etmenlerin nasıl etkileştiği günümüzde tam olarak anlaşılmış değildir.

Depresyon arttıkça hastalar kendilerini mutsuz, elemli ve kederli hissetmeye başlar. Kafaları kasvetli düşüncelerle dolar, her şeyin kötü tarafını görme eğilimindedirler.

3. Depresyonun Sebebi Sosyal Olaylar Mı?

Yaşam olaylarının ve çevresel streslerin depresyon gelişimindeki rolü konusunda genel bir görüş birliği bulunmamaktadır. Bazı klinisyenler yaşam olaylarının depresyon gelişiminde birincil ve temel bir role sahip olduğunu düşünürken, bazı klinisyenler de depresyonun başlamasında yaşam olaylarının yalnız sınırlı bir role sahip olduğunu ileri sürmektedirler.

Depresyon Tedavisi Tek Bir Telefon Kadar Yakın

Tüm depresyon sorunlarınızı çözecek ve tedavi edecek psikolog tavsiyemiz aşağıdadır. İstanbul Ankara, İzmir, Bursa ve diğer tüm illerden arayabilirsiniz. Üstelik uzaktan online terapi hizmeti de sunmaktalar. Kliniği arayıp randevu alabilirsiniz.

Psikolog Ergün İnce: Mavi Defne (ANADOLU YAKASI): Özgür Cad. Sistem Plaza No:18 D:4
KAVACIK – BEYKOZ / İSTANBUL (Kavacık Bim Market Sokağında) GSM: (0507) 276 97 43
Sabit Tel: (0216) 680 29 77 Psikolog Ergün İnce’nin direkt hattı: (0541) 680 29 92 e-posta: [email protected]

2. Depresyona Sebep Olan Kişilik Yapısı Mı ?

Depresyon tedavisi için öncelikle belirtilmesi gereken nokta, kişilik yapısı ne olursa olsun bütün insanlarda depresyon gelişebilecek olduğudur. Bununla birlikte bazı özellikler taşıyan kişiler depresyon geçirmeye daha yatkındır. Depresyon geçirmeye yatkın kişilerin genellikle “kimseyi incitmemeye, herkesi hoşnut etmeye, iyiliksever olmaya eğilimli, aşın duyarlı, titiz, sorumluluk duygusu güçlü, yakınlarına aşın bağlı ve bağımlı, kendisinden ve yakınlarından yüksek beklentileri olan, mükemmeli arayan, onurlarına düşkün, öfke duygularını dışa vurmayan, çabuk etkilenen ve üzülen meraklı kişiler” olduğunu bildirmektedir.

Psikolog Ankara Tavsiyem
Psikolog İstanbul ve Ankara Tavsiyem

1. Depresyondaki Birinin Duyguları ve Ruh Hali Nasıl Olur?

Depresyonun ılımlı formlarında hastaların duygulanımlarında bir sığlaşma ortaya çıkar, hasta yaşantılarına her zamanki tepkisini verememeye başlar. Şakalara eskisi gibi gülemez, eskiden zevk alarak yaptığı etkinliklerden eskisi gibi zevk alamaz ve grup içinde eskisi kadar konuşmaz.

Depresyon arttıkça hastalar kendilerini mutsuz, elemli ve kederli hissetmeye başlar. Kafaları kasvetli düşüncelerle dolar, her şeyin kötü tarafını görme eğilimindedirler.