Home Hayvanlar Yılan avının bu saldırısını hiç beklemiyordu

Yılan avının bu saldırısını hiç beklemiyordu

yilan-avinin-bu-saldirisini-hic-beklemiyordu

Güney Kaliforniya’da bir doğa gezisi yapan fotoğrafçı Bryan Snyder adlı gezgin yolu üzerinde karşılaştığı yılanın bir kertenkeleyi yemeye çalışırken görüntüledi. Kral yılanı ve timsah kertenkelesinin ölüm-kalım savaşına tanık olan vahşi yaşam fotoğrafçısı ilginç bir ana tanıklık etti. Kertenkelenin neredeyse tüm bedenini yemiş olan yılan avından beklemedik bir saldırıyla karşılaştı. Kral yılan, timsah kertenkelesini kafasına kadar yutmuştu. Yılanın ağzından kafası sarkan kertenkele kendisini yutmakta olan yılanın gövdesine son bir saldırı yaparak onu ısırmayı başardı. Kertenkeleyi neredeyse tamamen yutan Kral yılan bu saldırıyı hiç beklemiyordu.

Yılan kertenkeleden bunu hiç beklemiyordu

yilan-avinin-bu-saldirisini-hic-beklemiyordu-yilan-belgesel
Kral yılanı ve timsah kertenkelesinin ölüm-kalım savaşı
  • Beklenmedik saldırının şokuyla acı çeken yılan yavaşça timsah kertenkelesini geri kusmak zorunda kaldı.
yilan-avinin-bu-saldirisini-hic-beklemiyordu-hayvanlar
Kral yılanı ve timsah kertenkelesinin ölüm-kalım savaşı

Kertenkeleyi geri kusmak zorunda kaldı

  • Midesindeki avını çok ağır hareketlerle geri çıkaran yılan bu avında başarısız oldu. Doğa fotoğrafçısı Bryan Snyder, yılanın kertenkeleyi midesinden tamamen çıkarmasını bekleyecek kadar zamanının olmadığını, hava daha fazla ısınmadan planladığı noktaya gitmesi gerektiği için bulunduğu alanı terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Bu yüzden kertenkelenin tamamen çıkmış olduğunu gösteren fotoğrafları çekemediğini söyledi.
  • Gezgin, yılanın kertenkeleyi çıkarmaya başlamasıyla alanı terk etti.

kral-yilan-king-snake

Kral yılanı (Lampropeltis) nedir?*

Kral yılanlar Batı Amerika, Kalifornia, Kuzey Oregon, Güney Utah, Arizona’da yayılış gösterirler. Yarı çöl iklimine sahip bölgeler ekili tarlalar, ormanlık alanlar, çayırlar, kayalık bölgeler doğal habitatlarını oluşturur. Tür çeşitliliğinin geniş olmasına bağlı olarak renk desenleri büyük varyasyon gösterir. Geniş ve yuvarlak gözleri ve yuvarlak göz bebekleri vardır. Pulları pürüzsüz ve parlaktır, cilalı gibi görünür. Kemiriciler, kuşlar, yılanlar, kertenkeleler ve yumurta ile beslenirler. Yetişkin kral yılanları 90-150 cm boylarında olurlar.

*Kaynak: İzmir Doğal Yaşam Parkı

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın