Sevimli saksağan ev işlerine yardımcı oluyor

yavru-saksagan-ev-islerine-yardimci-oluyor-ilginc Avusturalya’nın Victoria şehrinde yaşayan aile Swanny Magoo adını verdikleri bir saksağanı evcilleştirmiş durumdalar. Yaklaşık 1 yıl önce bir trafik kazası sonucunda yaralanan kuşu eve getirip bakmak zorunda kalan aile zamanla onun ailenin bir üyesi olduğunu ark etti. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğal hayata bırakılan saksağanın evden uzaklaşmadığını gören aile onunla yaşamaya karar verdi. Dışarıya gezmeye gittiklerinde yanlarında götürüyor, mutfakta yemek yaparken de yanlarında tutuyorlardı. Hatta bazen gagasıyla bazı şeyleri dahi getirerek ev işlerinde yardım ettiği söyleniyor.

Evcil saksağan evin artık bir üyesi

  • Sevimli saksağana özel bir ev yuva yapıldı fakat genellikle yemekleri aile sofrasında hep birlikte yemekteler.
yavru-saksagan-ev-islerine-yardimci-oluyor-ilginc-haberler
Ev ahalisiyle sofraya oturan saksağan
  • Lisa Davis ve Adam Leslie çifti tarafında aylar önce yol kenarında ölmek üzereyken bulunup tedavi edilen saksağan şimdilerde mutfakta rendelenmiş peynir araklamakla meşgul.

yavru-saksagan-ev-islerine-yardimci-oluyor-iyi-haberler-izle

  • Kuşu bulanlardan biri olan Lisa Davis şunları anlattı “Biz saksağanı 12 ay önce bir arabanın çarpması sebebiyle yol kenarında yaralı halde bulduk. Bulduğumuzda bir bacağı kırıktı. Bir kanadında da kanlar akıyordu. Arabaya alıp veterinere gittik. İlk müdahaleyi yapan doktor saksağanı bize baygın halde verdi. Yapılabileceklerin hepsini yaptığını söyleyen doktor artık onun hayata tutunup tutunamayacağını göreceğiz diyerek bizi eve gönderdi. Eve geldiğimizde ilk üç gün onu kıyma ve solucanla besledim. Böylece o beni annesi olarak kabul etti. Yol kenarında kanlar içinde bulduğumuz kuş bugün ailemizin sağlıklı bir üyesi oldu. Onun bu halini görmek bizi mutlu ediyor.”
yavru-saksagan-ev-islerine-yardimci-oluyor-iyi-haberler
Evcil karga
yavru-saksagan-ev-islerine-yardimci-oluyor
Evcil saksağan

 

 

Yorumunuzu yazın