KFC ve McDonald’s tedarikçisinin tavuklara işkence videosu ortaya çıktı

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-videosu Amerika’da tavuklara yapılan işkence videosu yayınlandı. Hayvan hakları savunucuları, ünlü fastfood zincirleri olan KFC ve McDonald’s şirketlerine tavuk tedarik eden firmanın, tavuklara işkence ettiği bir video yayınladı. Tyson Foods Inc adlı Tavuk üretim tesisinde gizli çekilen bu videoda, işçilerin tavuklara tekme ve yumruk atığı net bir şekilde kayıt altına alındı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine firmadan yazılı bir açıklama yapılarak ‘Bazı kendini bilmez işçilerimizin yaptıkları bütün firmamızı zan altında bırakmamalıdır. Görüntüler kabul edilecek şeyler değildir. Şiddet uygulayan kişilerle tüm ilişkimiz kesilmekle birlikte kalan işçiler de detaylı yeni bir eğitimden geçirilecektir. Kamuoyuna duyurulur.” denildi. Şirketten 10 işçi kovuldu.

  • ABD’de tavuklara yapılan işkence görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.
  • KFC ve McDonald’s şirketlerine tavuk temin eden Tyson Foods Inc  adlı şirket çalışanlarının tavuklara yumruk ve tekme atarak ve hayvanları ezerek işkence yaptığı çekilen video ile belgelendi.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-video

  • Compassion Over Killing adlı hayvan hakları savunucusu bir grup tarafından gizli çekilen bu görüntüler kendi sitelerinde yayınlanınca sosyal medyada olay yarattı.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-haber

  • Mayıs ve Haziran 2016 aylarında çekilen videoda çalışanlardan birinin canlı bir tavuğun kafasını botuyla ezdiği görülmekte.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı

BİR YILDA ÇEKİLEN 5. İŞKENCE VİDEOSU

  • Bu video 2015’ten bu yana Tyson çiftliklerinde çekilen en az beşinci istismar videosu oldu. Firmanın daha önceki videoları göz ardı ederek henüz yeni adımlar atması dikkat çekici bi detay.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-haberi

FİRMADAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

  • Tyson Foods Inc’den yapılan açıklamada ‘Bazı işçilerimizin yaptıkları bütün firmamıza mal edilmemelidir. Şiddet uygulayan 10 işçiyle  ilişkimiz kesilmiştir. Kalan işçiler de detaylı yeni bir eğitimden geçirilecektir.” denildi.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-vido-haber

  • Compassion Over Killing yöneticisi Erica Meier kendisiyle yapılan bir röportajda “Hayvanlara yapılan bu eziyet birkaç kötü adamın işi değil. Bu, şirketin el atması gereken sistemik bir sorun.” ifadelerini kullandı.

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-haber-video

  • Hem Tyson firması hem de Compassion Over Killing grubu ayrı ayrı adli mercilere gerekli başvuruları yaptıklarını açıkladı. Mahkeme sonucu ne olur bilinmez ama bu görüntülerin insanı çok derinden etkilediği ortada.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

KFC-ve-McDonald'a-verilen-tavukaların-işkence-videosu-ortaya-çıktı-haber-izle

Yorumunuzu yazın