Kendi bacağını ısıran hamster alçıya alındı

hamster
Sevimli hamster bacağını ısırınca veterinere götürülerek yaralı bacağı alçıya alındı. Yapılan alçı o kadar küçüktü ki dünyanın en küçük alçısı bile denildi. Ne var ki minik canlıya yapılan alçı bacağının kopmasına engel olamadı ve hamster 3 bacaklı kaldı. Hikaye şöyle başladı; sahibi tarafından yılan yemi olarak alınan hamster, yılanın bulunduğu bölmeye bırakıldı. Yılan yemek istese de başarılı olamaz ve minik hamster bacağı yaralı bir şekilde yılana yem olmaktan kurtulur. Sahibi yem yapmaktan vazgeçtiği hamsterı veterinere götürüp bacağını alçıya aldırır. Eve alçıyla dönen sevimli hayvan depresyona girdi.

hamster

Hamster bacağını ısırarak kopardı

Bir süre sonra bacağı alçıdan çıkarılan hayvan normal yaşamına dönmeye çalıştı. Bacağının acısı devam eden hamster onu ısırmaya başladı. Sürekli yılan tarafından ısırılan bacağını ısırınca onu istemeden de olsa kopardı. Sahibi bacağını koparan hamsterı görünce gözlerine inanamadı. Veterinere tekrar götürüp kopan bacağına ilk müdahaleyi yapsa da artık eskisi gibi olmadı. Sevimli hamster bundan sonraki hayatına üç bacaklı devam edecekti.

hamster

Veteriner hamsterların nadiren de olsa acı veren uzuvlarını kopardıklarını açıkladı. Bu canlılar stres durumlarında da bu tarz davranışlar sergilediği biliniyor. Sahibi üç ayaklı hamsterı bir kedi ve yılanla aynı evde bakıyor.

hamster
Hamster

Hamster nedir?*

Hamster, cricetidae familyasına dahil kemirgen bir hayvandır.

Hamsterin hikâyesi, 1930 yılında Suriye Yahudi Üniversitesi zooloji dalı öğretim üyelerinden Prof. İsrâ’el Aharûnî’nin bir dişi hamsterla 12 yavrusunu Suriye yakınlarında bir kasabada bulup almasıyla başlamıştır. Aynı üniversitede görevli Dr. Ben Menahem, bu yavrulardan iki dişi ve bir erkeği alarak çifleştirmiştir. Böylece insan eli altında yapılan ilk hamster yavruları elde edilmiş oldu. Dr. Menahem’in sahip olduğu bu hamster ailesi, bugün tüm Dünya’daki evcil hamsterların atası olarak kabul edilir.

*Kaynak: Wikipedia

Yorumunuzu yazın