İnsan yiyen dev anakonda öldürüldü: Dünyanın en büyüğü

insan-yiyen-dev-anakonda-is-makinesiyle-zorla-tasindi-piton-boa

Dev anakondanın tahmini ağırlığı 400 kilo ve 10 metre boyunda. Brezilya’nın ormanlarında ele geçirilen insan yiyen dev anakonda görenleri korkuttu. Tehlikeli bir boyuta ulaşan yılanın inşaat çalışanları tarafından patlayıcı kullanılarak öldürüldüğü açıklandı. Ortalama 5 metre boyutlarında olması beklenen anakondanın 10 metreye kadar uzaması görenleri şaşkın çevirdi. Yakalayanlardan biri tarafından TIR üzerindeki ölü halinin videosu çekilerek internette yayınlandı. Bu boyutta bir anakondanın olacağına inanamayan birçok kişi videoyu izleyince tüyleri diken diken oldu. Sosyal medyada hızla yayınlan video kısa sürede viral oldu.

Dünyanın en büyük anakondası: 10 metre ve 400 kg

  • Bir baraj inşaatı sırasında fark edilen yılanın bir seferde birkaç insan yiyebilecek boyutta olduğu belirtildi.
  • İş makineleri tarafından taşınan yılan dünyanın en büyük anakondası olma özelliğine sahip.
insan-yiyen-dev-anakonda-is-makinesiyle-zorla-tasindi-en-buyuk-yilan
Anakonda öldürüldü
  • Brezilya’nın Altamira şehrinde bulunan Belo Monte barajı inşaatında ortaya çıkan anakonda inşaat işçilerinin zorlu mücadelesiyle öldürüldü.
insan-yiyen-dev-anakonda-is-makinesiyle-zorla-tasindi-piton
İnsan yiyen dev anakondanın kafası
  • Patlayıcı yardımıyla havaya uçurulan yılan zincirlerle bağlandıktan sonra yarım tonluk ağırlığından dolayı ancak iş makinesiyle taşınabildi.
insan-yiyen-dev-anakonda-is-makinesiyle-zorla-tasindi
Anakonda zincirle bağlandı
  • Sosyal medyada yayınlanan görüntülerden sonra hayvanseverlerden tepki geldi. Videoyu izleyen bir hayvansever ‘Bir fotoğraf çekmek için bu zavallı güzel hayvanı neden öldürdünüz ki. Yıllardır yaşayan bu hayvan kime zarar verdi ki şimdiye kadar kendi halinde yaşıyordu’ şeklinde yorum yaptı.
anakonda-yesil-anakonda
En büyük anakonda: Yeşil anakonda

Yeşil anakonda nedir?*

Devasa boyutlara ulaşan yılan olan bu anakonda hakkında kısa bir bilgi verelim. Yeşil anakonda boagiller familyasından, Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya’da yaşayan, anakonda cinsinden dünyanın büyük ve en ağır yılan türü. Yaygın anakonda, su boası ya da sadece anakonda olarak da bilinir. Dünyanın en ağır yılanıdır. Yılan hakkında daha azla detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

*Kaynak: Wikipedia

 

1 Yorum

Yorumunuzu yazın