Google 10 Kasım için neden doodle hazırlamadı?

google-10-kasim-doodleBugün M. Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümüydü. Özel günlerde logosunu değiştiren ve günün anlam ve önemini anlatan “doodle” lar hazırlayan Google, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü arama kutucuğunun altına koyduğu kırmızı bir karanfille andı. Google Türkiye sayfasına girildiğinde arama kutucuğunun alt tarafında yer alan kırmızı karanfilin üzerine gelindiğinde ”Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” yazısı görülüyordu.

Google’ın yaptığı 10 Kasım Doodle’ı yeterli bulunmadı

Ancak sosyal medya kullanıcıları tarafından bu yeterli bulunmadı ve çeşitli doodle alternatifleri tasarlandı. İşte benim en beğendiğim 10 Kasım Doodle’ı. Tasarımı kim yaptıysa ellerine sağlık.

Google neden 10 Kasım için doodle hazırlamadı?

Bir klasik haline gelen doodle tasarımları, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir. Google doodleları genellikle kişilerin doğum günlerini kutlamak için hazırlanır. Kişi ne kadar önemli biri olursa olsun ölüm yıldönümlerinde Google tarafından doodle yayınlanmamaktadır.

Yorumunuzu yazın