Home Galeri Dünyanın en kıllı ve ilginç 10 insanı

Dünyanın en kıllı ve ilginç 10 insanı

Hipertrikoz veya kurtadam sendromu olarak bilinen aşırı kıllanma durumu insanların alışık olmadığımız görünümler kazanmasına neden oluyor. Bu durumun görüldüğü kimi insanlar toplum içine çıkmaktan çekinirken kimileri ise bunu para ve ün kaynağına çevirmiş. Hipertrikozun ne olduğuna ilişkin kısa bir açıklama için en kıllı insanlar galerisinin altına bakabilirsiniz.

 1.  Jesús Aceves

 2.  Ramos Gomez kardeşler

 3.  Yu Zhenhuan

 4.  Stephan Bibrowski

 5.  Pruthviraj Patil

 6.  Annie Jones

 7.  Supatra Sasuphan

 8.  Julia Pastrana

 9.  Priscilla Bejano

 10.  Fedor Jeftichew

 Bonus:  Nijerya’nın en kıllı kadını olduğunu söyleyen Queen Okafor

Hipertrikoz nedir?*

Hipertrikoz (Ambras sendromu adı da kullanılmaktadır), vücudun her yerindeki kılların anormal miktarda uzamasıdır. Hipertrikoz görünümü mitolojik kurt adama benzediğinden dolayı, yaygın olarak gayri resmi şekilde kurt adam sendromu olarak da adlandırılır. Vücudun pek çok yerinde oluşan jeneralize ve yalnızca belirli bir bölgede oluşan lokalize olmak üzere iki tür hipertrikoz bulunmaktadır. Hipertrikoz kişide doğuştan gelen veya sonradan gelişen bir hastalık olabilir. Androjene bağımlı kıl hariç olmak üzere kıllar cilt üzerinde, kasık bölgesinde, yüz ve koltuk altı bölgelerinde meydana gelir.

19 ve 20’nci yüzyılan başlarında Julia Pastrana gibi birçok sirk sanatçısında hipertrikoz rahatsızlığı bulunmaktaydı. Bunların bir çoğu hilkat garibesi gibi çeşitli yaratık gösterilerinde hem insan hem de hayvan özelliklerine sahip kişiler şeklinde lanse edilerek kullanıldılar.

*Kaynak: Wikipedia.org

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın