Dünyanın En İyi 10 Kalecisi Listesi – 2020-2021 | Dream League

Dünyanın en iyi kalecisi kim

Dünyanın en iyi kalecisi ya da kalecileri kimdir diye merak edenler için en son listeyi Dream League oyunu indirenler için hazırladık. Ve dünyanın en iyi on kalecisi kimdir diye merak edenler aşağıdaki en kötüden iyiye doğru sıraladığımız listeyi incelemesini öneriyoruz. Haliyle kaleci dediğimiz kişiler bir takımın o günkü maçı kazanıp kazanamayacağını belirleyen çizgisidir. Savunma ekibi rakibe diz çöktükten sonra iş tamamen kalecide. Kaleciler bir futbol takımını vezir de eder, rezil de eder. Bizler bugün sizlere dünyanın gelmiş geçmiş en iyi günümüzün en iyi 10 kalecisini tanıtacağız hadi bakalım geri sayım başlasın.

 10.  Keylor Navas (Kosta Rika ve Real Madrid takımında görev aldı)

Dünyanın en iyi kalecileri - Keylor Navas
Dünyanın en iyi kalecileri – Keylor Navas

Listeyi 10 numarasında Real Madrid’te kalecilik yapan Kosta Rikalı kaleci 30 yaşındaki Keylor Navas bulunuyor. Keylor, Dünya Kupası Aşamaları Çeyrek Finalleri ile Dünya Kupası 2014 Dünya Kupası Performansı’nı takiben Real Madrid’e girdi. Oradaki muhteşem kurtarışlarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

 9.  Mattia Perin (İtalyalı ve Cenova takımında oynuyor)

Dünyanın en iyi kalecileri-Mattia Perin
Dünyanın en iyi kalecileri-Mattia Perin

En iyi kaleciler sıralamasında 9. sırada Cenova kalecisi Mattia Perin var. 10 Kasım 1992 İtalya – Latina doğumlu 24 yaşındaki umut vadeden kaleci beklenmeyen kurtarışlarla gözde olmayı sürdürüyor. Mattia Perin, İtalyan milli takımında da kaleyi koruyor. Kalede adet bir duvar gibi duran Perin 1,88 m boyunda.

 8.  Petr Čech, (Çek Cumhuriyetli, Arsenal kalecisi)

Dunyanin-en-iyi-kalecisi-kalecileri-Petr-Cech
Dünyanın en iyi kalecileri -Petr-Cech

2004 yılından beri Chelsea için oynayan 33 yaşındaki Çek Cumhuriyetli kaleci, Uluslararası arenada 325 maça çıktı. Arsenal ve Çek Cumhuriyeti Millî Futbol Takımı’nda forma giyen Çek kaleci son yılların başarılı kalecileri arasında ismini yazdırmayı başardı.  Ancak, Rival Arsenal’e şok edici bir hamleden sonra, Chelsea Hayranları Petr Cech’in Arsenal’e taşınması ile hayal kırıklığına uğradı. Halen Petr Cech, Gunners’ı temsil ediyor. Daha önce Viktoria Plzeň, Chmel Blšany, Sparta Prag ve Rennes takımlarında oynamıştır. 20 Mayıs 1982 yılında Çek Cumhuriyeti doğumlu Cech, 1.96m boyunda.Yıllık kazancı eski parayla 25 trilyon yeni parayla 25 milyon tl kazanıyor.

 7.  Igor Akinfeev (Rusya vatandaşı ve CSKA Moskova takımında kaleci)

Igor Akinfeev - Dünyanın en iyi kalecisi 7 numara
Igor Akinfeev – Dünyanın en iyi kalecisi 7 numara

Bir kaleci değil Rusyalı bir duvardan bahsedeceğiz; Akinfeev. Tam adı İgor Vladimiroviç Akinfeev olan Rus milli takım kalecisi 8 nisan 1986 yılında Rusya’nın Vidnoye şehrinde doğdu. CSKA Moskova takımının kalesini koruyor. Rus uluslararası Kaptan ve CSKA Moskova Kaptan, Doğal Refleks yetenekleri ve Büyük Kalecilik yetenekleriyle kutsanmış durumda. Ayrıca bu özel kaleci 707 dakika boyunca hiç gol yemden durabilen kaleci rekorunu elinde tutmaktadır. Akinfeev 78 kiloda 1.86 boyundadır. 2011 yılında yaklaşık 3 Milyon Euro değerindeydi.

 6.  Thibaut Courtois (Belçikalı kaleci Chelsea takımında görev alıyor)

En iyi kaleci sıralaması - Thibaut Courtois
En iyi kaleci sıralaması – Thibaut Courtois

25 yaşındaki genç kaleci 11 Mayıs 1992 yılında Belçika’nın Bree şehrinde doğdu. İlk profesonel tecrubesi  Bilzen taımında oynayarak yaşadı. Henüz 7 yaşındayken Racing Genk takımına transfer olarak kariyerinde önemli bir adım attı. Genç kalifiye kaleci, Atletico Madrid ile yaptığı La Liga performansından sonra iyice doruğa ulaştı. Tam adı Thibaut Nicolas Marc Courtois, aynı zamanda Belçika milli takımında kalecilik yapıyor. Genç yaşta 2014 FIFA Dünya Kupası için Belçika Milli takımının yanı sıra Fransa’daki 2016 Avrupa Kupası şampiyonasında görev aldı.

 5.  Hugo Lloris (Fransalı ve Tottenham Hotspur  kalecisi)

En iyi kaleciler sıraması
En iyi kaleciler sıralaması 5.

Ve geldik en başarılı kaleciler sıralamasının 5.’sine; Hugo Lloris. 30 yaşındaki Fransız kaleci, Premier League’te etkileyici bir performans sergiledi. David De Gea’nın ardından 2. Premier Lig kalecisi olan Lloris, kahraman bir adam ve takımın en önemli kurtarıcılarından biri. Lloris, Fransa Milli Takımı için gözde bir sporcu durumunda. 2010 ve 2014 Dünya Kupası’nda Fransa’yı temsil eden Lloris, gösterdiği zihinsel yetenekleriyle tanınıyor. Lloris, Fransa’nın Nice şehrinde 26 Aralık 1986’da doğdu. Boyu 1.88m olup kilosu 75kg’dır.  2012 yılında 4.56 milyon Euro değerindeydi. Tüm takım pes ettiğinde top Hugo Lloris’ten asla geçmez ve o gole izin vermedikçe asla gol gerçekleşmez.

 4.  Claudio Bravo (Şilili ve Manchester City kalecisi)

Dünyanın en pahallı kalecilerinden biri - Claudio Bravo
Dünyanın en pahallı kalecilerinden biri – Claudio Bravo

Listemizin en iyi 4. kalecisi Claudio Bravo, 13 Nisan 1983 Viluco’da doğdu. Bravo Premier League takımlarından Manchester City’de  kalecilik yapmaktadır. Ayrıca Şili’nin milli takımın kaleciliğini üstlenmiş durumda. 84 kilogram ağırlığında ve 1.85 boyundadır. Claudio 2014 yıllında yaklaşık 3.5 milyon euro değerindeydi.

 3.  Gianluigi Buffon (İtalyalı ve Juventus kalecisi)

Dünyanın en iyi ve en pahallı kalecisi - Gianluigi Buffon
Dünyanın en iyi ve en pahallı kalecisi – Gianluigi Buffon

Listemizin 2. sırasında Gianluigi Buffon var. 28 Ocak 1978 İtalya’nın Carrara şehrinde doğdu. Nam-ı diğer “Gigi” Pele’nin dünyanın en iyi 125 futbolcusu listesine bulunuyor. Serie A takımlarından Juventus’un kaleciliğini yaparken aynı zamanda da İtalya Milli Takımı’nın hem kaptanlığını yapıyor hem de kalesini koruyor. Buffon 1995 – 2001 yılları arasında altyapısında yetiştiği Parma takımında kalecilik yaptı. En başarılı ve pahallı kaleciler içinde anılan Buffon, İtalya Milli Takımı’nda 2002, 2006, 2010 ve 2014 yıllarında Dünya Kupası maçlarında takımının kalesini korudu. Başarılı kaleci 1.91 boyunda, 76 kilogram ağırlığında. 2016 yılında 4 milyon Euro değerindeydi. 2001 transfer sezonunda Juventus başarılı kaleciyi 43 milyon doları 150 trilyon, yeni parayla 150 milyon tl gözden çıkararak Buffon’u transfer etti.  Böylece Buffon dünyanın en pahallı ve en yüksek ücretle transfer olan kalecisi ünvanına sahip oldu. Önemli bir detayı belirtelim. Buffon 2006 Dünya Kupası finallerinde sadece 2 gol yedi. Atılan 2 gölün birini kendi takım arkadaşı Cristian Zaccardo kendi kalesine attı. Bir diğer golü de final maçında Zinedine Zidane penaltıdan gerçekleştirdi. Bu karşılaşmalarda 453 dakika gol yemedi.

 2.  David De Gea (İspanyalı ve Manchester United kalecisi)

Dünyanın en pahallı ve en iyi kalecileri listesi: David DeGea
Dünyanın en pahallı ve en iyi kalecileri listesi: David DeGea

Geldik dünyanın en iyi ve başarılı 2. kalecsine; David de Gea Quintana. 7 Kasım 1990’da İspanya’nın Madrid şehrinde doğdu. İspanya Milli Takımı’nın kaleciliğini yapan De Gea, Manchester United kaleciliğini yapmaktadır.  Profesyonel futbol kariyerine 2003 ve 2007 yıllarında altyapısında oynadığı Atlético Madrid kaleciliği yaparak başladı. Genç yaşına rağmen yeşil sahadaki başarılarıyla sporseverlerin kalbini kazandı. IFFHS’nin 21. yüzyılda dünyanın en iyi kalecileri listesinde bulunuyor. De Gea 1.92 boyunda 76 kilogram ağırlığında. Premier League takımlarından Manchester United’da gösterdiği reflekslerindeki başarılı kurtarışlar ve attığı çığlıklarla ilgi odağı oldu. De Gea 2015 yılında 14 milyon dolar yani eski parayla 49 trilyon, yeni parayla 49 milyon tl değerindeydi. 2011’de Manchester United FC’ye 24 milyon dolar ile transfer alarak İngilizler’in o dönemde verdikleri en büyük transfer bedeli rekoru kırmalarını sağladı.  En pahallı ve en iyi kaleciler arasında olması onu dünyanın 2. başarılı kalecisi yaptı.

 1.  Manuel Neuer (Bayern Münih ve Almanya)

Dünyanın en iyi en pahallı kalecisi: Manuel Neuer
Dünyanın en iyi en pahallı kalecisi: Manuel Neuer

Ve geldik listemizin 1 numarasına, yani dünyanın en iyi en başarılı ve en pahalı kalecisine; Manuel Neuer. 27 Mart 1986 yılında Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde dünyaya geldi. Bayern Münih’in kaleciliğini yapan başarılı kaleci aynı zamanda Almanya Milli Takımı kalesini korumakta. 2014 Almanya Dünya Kupası maçlarında en gözde sporculardandı. Manuel Neuer, takımının karşı saldırıya geçme anlarında hücumdaki üstün teknikleri ve kabiliyetleriyle kalecilik kavramını çok ilerilere taşıdı. Çarpıcı anlık refleksleri ve üstün anlık kararlarıyla Neuer, günümüzün en iyi kalecisidir. Boyu 1,93 metre olup, kilosu 92kg’dir.  2015 yılında 7,627 milyon dolar yani eski parayla 26.5 trilyon yeni parayla 26,5 milyon tl değerindeydi. 1991-2011 yılları arasında Schalke 04 takımında kalecilik yaptı. 2011’de Bayern Münih’e transfer oldu ve hala orada görevine devam etmekte. Manuel Neuer, Dream League Soccer oyunu indirenler de yakından tanır.

İşte muhteşem kurtarışlarıyla kalecilerimizin videoları

Dünyanın diğer tüm en iyileri için lütfen BURAYA TIKLAYIN

 

Yorumunuzu yazın