Home Haber Donmuş Süt Nasıl Çözülür ve Pişirilir?

Donmuş Süt Nasıl Çözülür ve Pişirilir?

Donmuş süt nasıl saklanır nasıl çözülür
Donmuş süt nasıl saklanır nasıl çözülür

Birçoğumuzun dolabında çıkartığı sütü nasıl çözerim nasıl eritip pişiririm gibi sorularınız olmuştur diye düşünüyoruz. Eline fazla süt olduğunda o sütü sağlıklı bir şekilde aha sonra tüketmek adına buzdolabımızda ya da derin dondurucuda dondururuz. Peki çıkartıp tüketmek istediğimize donmuş sütü nasıl çözeriz sorusunun cevabı şimdi bu yazımızda.

Süt dondurma ve çözdürme…

Süt nasıl dondurulur ve nasıl çözülür?
Süt nasıl dondurulur ve nasıl çözülür?

Donmuş sütün çözüldükten sonraki dokusunu beğenmemenize rağmen, Kaliforniya Süt Kurulu’na göre bütün sütleri buzdan çözebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise; yarım yağlı ve yağsız sütler dondurmaya daha elverişlidir. Bunun nedeni ise, süt donduğunda içerisindeki yağ ayrışır. Bu da tam yağlı sütün içine yağ parçacıklarının yüzeceği anlamına gelir.

Donmuş süt nasıl çözülür / eritilir?

Donmuş süt nasıl çözülür?
Donmuş süt nasıl çözülür?
  • Sütü Buzdolabında Çözdürme

    İlk önce en iyi sonuç için donmuş sütü dondurucudan üç ay içinde çıkarmanızda fayda var. Çözülecek olan sütü kabıyla birlikte buzdolabına yerleştirin. Dikkat edelim dolabın dondurucu kısmına değil serin alanına koyalım. Donmuş süt yaklaşık 24 saat sonra çözülmüş olacaktır. Dolaptan çıkardığımız çözülmüş süt, büyük ihtimalle parçacıklı bir görüntüsü olacaktır. İlk günkü taze haline dönmesi için sütü kabından çıkarmadan önce sallayın.

Donmuş süt nasıl eritilir?
Buzlu süt nasıl eritilir?
  • Sütü Soğuk Su Kullanarak Çözdürme

Musluktan ya da başka bir yerden büyükçe bir kaba sıcak olmayan su doldurun. Donmuş süt kabını soğuk su kabına batırın ve çözülmesini bekleyin. Yaklaşık 30 dakika kadar bir sürede sütünüz erimiş olur. Bunun için bir zamanlayıcı kurabilirsiniz. Zamanlayıcı bitene kadar sütün erimesini bekleyin. Sütün tamamen çözülüp çözülmediğine emin olmak için kabın kenarlarına parmaklarınızla bastırabilirsiniz. Eğer süt kabını içine koyduğunuz su çok soğuduysa onu döküp başka musluk suyuyla değiştirin. 30 dakika sonunda sütü kontrol edin. Sütün sıvı hale döndüğünü gördüğünüz zaman iyice sallayın. Daha sonra ihtiyacınız kadarını alıp kalanını daha sonra kullanmak için buzdolabınızın serin bölümüne koyun. Afiyet olsun.

Süt saklamanın püf noktaları
Süt saklamanın püf noktaları -Donmuş süt nasıl çözülür?

Umarız “donmuş süt içilir mi?” “onmuş süt nasıl çözülür?” “Donmuş süt bozulur mu?” donmuş inek sütü nasıl çözülür?, dondurulmuş süt zararlı mı?, Süt nasıl saklanır?, Donmuş süt nasıl pişirilir, donmuş süt nasıl çözülür. Çiğ süt buzlukta saklanır mı, donmuş sütten yoğurt yapmak gibi sorulara cevap bulabilmişsinizdir.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın