Home Hayvanlar Bahçedeki köstebeği labirentlerini takip ederek yakaladı

Bahçedeki köstebeği labirentlerini takip ederek yakaladı

kostebek-nasil-yakalanir Bahçesini delik deşik eden köstebeği yakalamak isteyen ev sahibi Dundry Hill, bakın nasıl bir yöntem uyguladı. Evinin bahçesindeki köstebeğin izini süren adam arkadaşıyla birlikte deliklerin olduğu çimleri tek tek kaldırarak altında köstebek aradı. Hill ve arkadaşı çimleri kaldırdıklarında gördükleri köstebek labirentleriyle şok oldular. Adeta elle çizilmiş gibi görülen labirentleri takip etmeye başlayan ikili bir hayli ter döktü. iki kafadar köstebeği kaldırdıkları çimlerin altında bulamayınca hemen başka bir çimi kaldırarak iz sürmeye devam etti.

Köstebeği yakalamak için bir hayli uğraştı

Bir hayli çim kaldıran iki kafadar en son kaldırdıkları çimin altında bir kımıldama hissetti. Yavaşça elleriyle kontrol ettikleri delikte bir köstebek olduğunu fark eden ikili zafer kazanmış gibi sevindi. Eldivenleriyle elini köstebeğin labirentinden sokan ev sahibi köşeye sıkışan köstebeği avuçlayarak dışarı çıkarmayı başardı.

bahcedeki-kostebegi-labirentlerini-takip-ederek-yakaladi
Köstebek nasıl yakalanır

Toprağın altındaki köstebeği elleriyle yakaladı

Çimlerin altından çıkaran adam onu havaya kaldırarak arkadaşına gösterdi. Köstebek çamurlu ufak pençeleri ve etrafı koklamaya çalışan pembe burnuyla öylece havada çaresizce duruyordu. Ev sahibi artık bahçesinini köstebekler tarafından delinmeyeceğini bildiği için yüzünde rahatlamış bir ifadeyle kameraya gülümsüyordu.

bahcedeki-kostebegi-labirentlerini-takip-ederek-yakaladi-izle
Bahçedeki köstebeği böyle yakaladı

Köstebekgiller*

Köstebekgiller (Talpidae), memeliler aleminde böcekçiller takımına ait, yeraltında, kazdıkları tünellerde yaşayan memeli grubunu kapsayan bir familyadır. Bazı türleri tamamen suda yaşarken bazıları yarı su yarı kara ortamında yaşar. Tamamen kürkle kaplı silindirik vücut yapıları ve küçük gözleri vardır. Ayrıca genellikle kullakları görünmeyecek şekildedir. Yer altında yaşayan omurgasız canlılarla beslenirler. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da yaşarlar.

kostebek-talpidae
Köstebek nedir?

Bu familya üç ana altfamilyaya ayrılır:

Desmaninae
Talpinae (köstebekler)
Uropsilinae

*Kaynak: Wikipedia

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın