Ağaç adam hastalığı: Epidermodysplasia Verruciformis

agac-adam-ilginc-haber

Bajandar’ın ellerini kaplayan ağaç kabuğu biçimli oluşumlar tırnakları oluşturan madde olan keratinden oluşuyor. Abul Bajandar, 25 yaşında ve yaklaşık 10 yıldır bu Epidermodysplasia Verruciformis denilen hastalıkla pençeleşiyor. Bangladeş’te yaşayan ‘Ağaç Adam’ lakaplı genç adama cerrahların uyguladıkları tedavi sayesinde yaklaşık 10 yıl sonra kendi elleriyle beslenebilecek duruma gelebilecek. Vücudundaki kabuklanma yüzünden rahat hareket edemeyen Abul Bajandar bu şekilde yaşamsal bazı işlerini yapamadığını dile getirdi. Vücudundaki bu lezyonlar aynı zamanda yüksek bir cilt kanseri riski ortaya çıkarıyor.

Ağaç adam lakaplı adam 10 yıldır bu hastalıkla

  • Bajandar, tıbbi yardım alabilmek için annesi, eşi ve kardeşiyle köylerinden uzaktaki başkent Dakka’ya 6 saatlik bir yolculuk yapmak zorunda kaldı.

agac-adam-hastaligi

  • Abul Bajandar’ın annesi şöyle konuştu “Biz oğlum Abul için en iyi tedavinin yapılması için çok uzak bir yoldan geliyoruz ve onun için dünyanın öteki ucunu da gideriz. Yeter ki oğlum sağlığın kavuşsun.”

agac-adam-hastaligi-ilginc

  • Bajandar, hastalığı için şunları söylüyor “Bu hastalık yüzünden hiç bir şey yapamadan kenarda öylece oturup kalmak beni rahatsız ediyor. Bu ben hiç mutlu eden bir durum değil. Boş durmaktan çıldırıyorum. Çalışmak istiyorum. Umarım kısa sürede tedavi olurum ve normal insanlar gibi hayatımı yaşarım.”

agac-adam-hastaligi-epidermodysplasia-verruciformis

Doktorlar yakında kurtulacağını açıkladı

  • Abul Bajandar ve ailesi görüştüğü doktorların kendilerine on yıl içinde bu hastalıktan tamamen kurtulabileceğini söylediklerini ifade ettiler.

agac-adam

  • Abul Bajandar, TLC televizyonundaki Tuhaf Vücut programının bu haftaki konuğu oluyor. Programda bu ender karşılaşılan hastalığın tüm detayları incelenecek.

Yorumunuzu yazın